Navigatie regels

Bewerken met de muis:

• Eerste 'enkele muisklik':

Maakt het werkblad toegankelijk; er verschijnt een rechthoek rondom de het veld van de cursor positie. Het programma bevindt zich in 'verplaatsbare fase'.

• Tweede 'enkele muisklik' op het zelfde veld:

Plaats de cursor op de positie van de muis. Nu bevindt zich het programma in de 'bewerkings fase'.

• 'Dubbelklikken':

Selecteer de hele tekst van het veld waar de muis op staat. Het zelfde resultaat krijgt men met de functie toets 'F2'.

• Een tweede 'dubbele klik op de muis' verplaatst de cursor naar de laatst herkenbare positie.
  • Slepen (houdt de linker muisknop ingedrukt):

Het veld van de selectie wordt vergroot door de muis te slepen in de gewenste richting.

• Drop (laat de linker muisknop los):

Het veld van de selectie wordt niet meer vergroot.

Select field text

Selecteren met de muis:

Wanneer u een selectie heeft gemaakt, zoals afgebeeld in de tabel hierboven, plaatst u de muisaanwijzer in de linker onder hoek van het geselecteerde gedeelte. U ziet nu een andere muiscursor.

Wanneer u met de muis op dit punt klikt  (linker knop ingedrukt houden) en vervolgens de muis naar boven of naar beneden sleept, verplaatst u tevens de selectie in vertikale positie.

Wanneer u de linker muisknop los laat, worden alle geselecteerde rijen ingevuld met invoergegevens van de geselecteerde velden van de eerste geselecteerde rij.

Van de velden die niet voorkomen in de selectie worden de defaults afgebeeld.

Wanneer de gebruiker een of meer velden in een of meer rijen wilt selecteren, kan hij gebruik maken van de knoppen:'knippen', kopieren, en 'plak op klembord'.