Uitgangspunten

1. Constructie

1.3. Excentriciteiten

1.3.1 Gelijkmatig verdeelde kracht van een staaf, met een excentriciteit, kan op de gehele (geometrische) staaflengte geplaatst worden. Voor alle andere soorten lasten is alleen de plaatsing op een elastisch deel van de staaf toegestaan.

2. Lasten

2.3. Lasten Definitie

2.3.1. Het is niet toegestaan om lasten op trek- en drukelementen te plaatsen.

2.3.2. Lasten in de  X" en  Z" richting voor Kabelelementen worden niet ondersteund.

2.4. Opgelegde verplaatsing

2.4.1. Dit lasttype wordt gesimuleerd met behulp van een opgelegde verplaatsing.

2.4.2. Dit lasttype can alleen gedefinieerd worden in een richting waarin de oplegging vrij is.

2.4.3. Dit lasttype simuleert in feite de vervorming van de constructie.  Deze vervorming blijft aanwezig in de navolgende Belastings Gevallen en gerelateerde Belastings Combinaties. Aanbevolen wordt om dit  lasttype in het laatste Belastings Geval toe te passen.

3. Analyse

3.1. GNL

3.1.1. Het tegelijkertijd toepassen van Trek-/Drukelementen in combinatie met een GNL-berekening, wordt niet ondersteund indien er geen Horizonale lasten zijn gedefinieerd.

3.1.2. Voor Niet-Lineaire berekeningen moeten Belastings Combinaties worden gedefinieerd.

4. Staal

4.1. Staal Controle

4.1.1. Voor de staal controle moeten de belastings combinaties gedefinieerd zijn.

4.1.2. Geintegreerde vloerbalken worden niet gecontroleerd op normaalkracht of op de combinatie van normaalkracht en buiging. Wanneer men geintegreerde balken niet op de juiste manier gebruikt zoals in het programma kolommen of balk kolommen, geeft het programma geen toets resultaten.

4.1.3. Staalprofiel klasse van kanaalvormen is altijd gelijk aan 3 (behalve dat de staaf onder spanning staat, dan is de klasse gelijk aan 1).

5. Beton

5.1. Beton Controle

5.1.1. De gecomprimeerde wapening voor platen tijdelijk wordt niet berekend. De juiste hoogte van de plaat moet worden gekozen om de gecomprimeerde wapening te voorkomen.

6. Algemeen

6.1. Geheugen problemen

6.1.1. Indien gedurende de berekening of opstarten van MatrixFrame® de Systeem melding "Niet genoeg geheugen" of "Niet mogelijk *.dll te laden" verschijnt wordt U aanbevolen om:

a) alle andere applikaties te sluiten;

b) de vrije schijfruimte te vergroten;

c) de swap file grootte te vergroten.

6.2. Afdruk fouten (voor 95/98 Windows)

6.2.1. Wanneer de labels niet goed zijn geplaatst (getoond) in afgedrukte afbeeldingen:

a) Selecteer het commando Afdrukken Rapport uit het menu Bestand;

b) Druk op de knop Eigenschappen in het dialoogvenster Afdruk Instelling;

c) Selecteer het tabblad Lettertype en controleer Print True Type als grafisch.