Toepassing API via opdrachtregel

API via opdrachtregel

De MatrixFrame API kan toegepast worden via een separate applicatie:

• MxFloorAPI.exe (vanaf versie 6.1, in versies 5.5 - 6.0 beschikbaar als MxBeamAPI.exe)
  • MxFrameAPI.exe (vanaf versie 5.6)
  • MxToolsAPI.exe (vanaf versie 5.6)

Deze applicatie is te vinden in de hoofdmap van MatrixFrame. Bij een standaard installatie is dat:

• C:\Program Files (x86)\Matrix\MatrixFrame [versienummer]\Bin

MxFloor API via opdrachtregel

Meer details over MxFloor API kunnen hier gevonden worden.

Als het bestand MxFloorAPI.exe (eerder MxBeamAPI.exe) of MxFrameAPI.exe zonder parameters wordt uitgevoerd, worden de mogelijke opties voor de opdrachtregel getoond:

API

Voorbeeld van een MxBeam API via een opdrachtregel:

C:\Program Files (x86)\Matrix\MatrixFrame 5.5\Bin\MxBeamApi.exe /LOAD:"C:\PROJDIR\PROJ1234\example.mxml"
/LG /CALC /OUTPUT:"member-forces|displ-defl|polynoms" /REPORT:"con-ch|con-de|con-bar|con-bar-weight"
/SAVE:"C:\PROJDIR\PROJ1234\example_updated.mxml"

Waarbij:

/LOAD:"<pad>\bestandsnaam.mxml"

• Laden van een MXML-bestand

/LG

• Starten van de belastinggenerator

/CALC

• Starten van de berekening

/OUTPUT:"opties"

• Uitvoeren van de mechanica rekenresultaten naar het XML resultaten bestand.
  • Indien er geen opties worden opgegeven, worden alle beschikbare resultaten uitgevoerd.
  • Indien gewenst, kunnen de output opties ook separaat worden opgegeven, gescheiden door een "|" teken.
    • nodal-forces = knoopkrachten
    • member-forces = staafkrachten
    • displ-defl = vervormingen en doorbuigingen
    • support-reactions = oplegreacties
    • force-cuts = snedekrachten
    • displ-cuts = snededoorbuigingen
    • envelopes = omhullende
    • polynoms = wiskundige functies voor alle grafieken
    • concrete = beton rekenresultaten

/REPORT:"opties"

• Genereren van rapporten
  • Indien er geen opties worden opgegeven, worden alle beschikbare resultaten uitgevoerd.
  • De volgende opties kunnen opgegeven worden, gescheiden door een "|" teken.
    • part = onderdelen
    • strip = stroken
    • phase = faseringen
    • section = profieldoorsneden
    • opnng = openingen (sparingen en inkassingen)
    • restraints = randvoorwaarden (opleggingen en interne scharnieren)
    • lgen = lastengenerator
    • lcalc = gewichtsberekening
    • loads = belastingen
    • lcase = belastinggevallen
    • lctype = belastingscombinatie type
    • lcomb = belastingcombinaties
    • rs-mf = resultaten staafkrachten
    • rs-sr = resultaten oplegreacties
    • con-ch = beton doorsneden
    • con-de = beton doorbuigingen
    • con-bar = beton wapeningstaven
    • con-bar-weight = beton materiaallijst (aantal, lengte en gewichten)
    • con-bar-total-weight = beton materiaallijst (totalen)
    • weight = beton materiaallijst (gewichten)

/SAVE:"<pad>\bestandsnaam-bijgewerkt.mxml>"

• Het invoerbestand heeft als naam: "bestandsnaam.mxml"
  • Het uitvoerbestand heeft als naam: "bestandsnaam-bijgewerkt.mxml"
  • Omdat tijdens de berekening nog diverse waarden aangevuld kunnen worden (denk aan de belasting- en/of de combinatiegenerator) is het ook nog mogelijk het nieuwe, bijgewerkte MXML projectbestand op te slaan.
  • Let op: zorg ervoor dat de naam van dit bestand niet identiek is aan het oorspronkelijke invoerbestand, zodat deze 2 projectbestanden uit elkaar kunnen worden gehouden.

MxFrame API via command line

MxFrameAPI

Voorbeeld van een MxFrame API opdrachtregel:

C:\Program Files (x86)\Matrix\MatrixFrame 5.6\Bin\MxFrameApi.exe /LOAD:"C:\PROJDIR\PROJ1234\simple-project.mxml"
/CALC /RESULT:all /REPORT:Structure-Member,Structure-Support
C:\Program Files (x86)\Matrix\MatrixFrame 5.6\Bin\MxFrameApi.exe /LOAD:"C:\PROJDIR\PROJ1234\concrete-project.mxml"
/CALC /CONCRETE
C:\Program Files (x86)\Matrix\MatrixFrame 5.6\Bin\MxFrameApi.exe /LOAD:"C:\PROJDIR\PROJ1234\steel-project.mxml"
/CALC /STEEL
C:\Program Files (x86)\Matrix\MatrixFrame 5.6\Bin\MxFrameApi.exe /LOAD:"C:\PROJDIR\PROJ1234\timber-project.mxml"
/CALC /TIMBER

Waarbij:

/LOAD:"<pad>\bestandsnaam.mxml"

• Laden van een MXML-bestand

/LG

• Starten van de belastinggenerator

/CALC

• Starten van de berekening

/RESULT:"opties"

• Uitvoeren van de mechanica rekenresultaten naar het XML resultaten bestand.
  • Indien er geen opties worden opgegeven, wordt standaard 'nodal-forces|member-forces|displ-defl|support-reactions|envelope' gebruikt.
  • Indien gewenst kunnen de uitvoeropties ook afzonderlijk worden gespecificeerd, gescheiden door een "|" teken.
    • nodal-forces = knoopkrachten
    • member-forces = staafkrachten
    • displ-defl = vervormingen en doorbuigingen
    • support-reactions = oplegreacties
    • force-cuts = snedekrachten
    • displ-cuts = snededoorbuigingen
    • envelopes = omhullende
    • polynoms = wiskundige functies voor alle grafieken
    • stresses = spanningen
    • all = alle mogelijke resultaten

/CONCRETE:"opties"

• Uitvoeren van de betonberekeningen en output van de beton controlegegevens naar het XML bestand.
  • Indien er geen opties worden opgegeven, worden alle mogelijke gegevens uitgevoerd.
  • Indien gewenst kunnen de uitvoeropties ook afzonderlijk worden gespecificeerd, gescheiden door een "|" teken.
    • cross = doorsnedeberekening
    • bar-placement = afbouw wapening
    • deflections = doorbuigingen
    • all = alle mogelijke controlegegevens

/STEEL:"opties"

• Uitvoeren van de staalberekeningen en output van de staal controlegegevens naar het XML bestand.
  • Indien er geen opties worden opgegeven, worden alle mogelijke gegevens uitgevoerd.
  • Indien gewenst kunnen de uitvoeropties ook afzonderlijk worden gespecificeerd, gescheiden door een "|" teken.
    • cross = doorsnedeberekening
    • lateral-buckling = kip
    • buckling = knik
    • torsion = torsie
    • deflections = doorbuigingen
    • fire = brandwerendheidsberekening
    • all = alle mogelijke controlegegevens

/TIMBER:"opties"

• Uitvoeren van de houtberekeningen en output van de hout controlegegevens naar het XML bestand.
  • Indien er geen opties worden opgegeven, worden alle mogelijke gegevens uitgevoerd.
  • Indien gewenst kunnen de uitvoeropties ook afzonderlijk worden gespecificeerd, gescheiden door een "|" teken.
    • cross = doorsnedeberekening
    • lateral-buckling = kip
    • buckling = knik
    • deflections = doorbuigingen
    • all = alle mogelijke controlegegevens

/REPORT:"items"

• Genereren van rapporten.
  • Indien er geen items worden opgegeven, wordt er geen rapport gegenereerd.
  • Verwijs naar het bestand met de opgeslagen rapporten van MatrixFrame om erachter te komen welke items te gebruiken.

MxTools API via opdrachtregel

Indien het bestand MxToolsAPI.exe zonder parameters wordt uitgevoerd, worden de mogelijke opties voor de opdrachtregel weergegeven:

Voorbeelden voor de MxTools API opdrachtregel:

C:\Program Files (x86)\Matrix\MatrixFrame 5.6\Bin\MxToolsApi.exe /DT:2004 /DATA:"mxtools.steel.library.input.json"

De gegevens worden geaccepteerd in JSON-formaat, retourresultaten worden ook in JSON-formaat gegeven.

Voorbeelden van de gegevensformaten (OPMERKING: t.b.v. de leesbaarheid zijn de voorbeelden in YAML-formaat, ze moeten worden doorgegeven in JSON-formaat):

Beton Doorsnedeberekening M+V+T Invoer | Beton Doorsnedeberekening M+V+T Resultaten

Beton Kolomberekening + Brand Invoer | Beton Kolomberekening + Brand Resultaten

Beton Voegberekening Invoer | Beton Voegberekening Resultaten

Beton M-N-Kappa diagram InvoerBeton M-N-Kappa diagram Resultaten

Beton Doorsnedeberekening Vu opneembaar InvoerBeton Doorsnedeberekening Vu opneembaar Resultaten

Staal Doorsnedeberekening InvoerStaal Doorsnedeberekening Resultaten

Staal Brandwerendheidsberekening InvoerStaal Brandwerendheidsberekening Resultaten

Staal Profielenbibliotheek InvoerStaal Profielenbibliotheek Resultaten

Hout Doorsnedeberekening Invoer | Hout Doorsnedeberekening Resultaten