Standalone hardware licentie

Een standalone hardware licentie is een geschikt alternatief voor de standalone software licentie. Het voordeel is dat in de USB Dongle fysiek de licentie is ingelezen. Wanneer u de USB Dongle voor het eerst ontvangt is de USB Dongle al voorzien van een geldige licentie.

De eerste keer gebruik

Wanneer de rekensoftware nieuw geïnstalleerd wordt, staat deze zo ingesteld dat deze zoekt naar een standalone software licentie in plaats van de standalone hardware licentie.

• Zorg ervoor dat u bent aangemeld als beheerder (administrator) van de computer. Neem hiervoor eventueel contact op met uw systeembeheerder
  • Plaats de ontvangen USB Dongle in een vrij USB slot. Controleer of het lampje achterop de USB Dongle brandt.
  • Start MatrixFrame®, MatrixFloor® of MatrixTools®.
  • Kies Instellingen in het opstartdialoog1.
  • Zet Softlock om naar Hardlock en kies Sluiten.

Softlock Hardlock

• Een melding verschijnt dat de USB Dongle is gevonden met een geldige licentie2 en u kunt werken.

Noot 1

Wanneer dit dialoog met Instellingen niet verschijnt, dan staat uw software al goed ingesteld om nu te kunnen werken.

Noot 2

Indien de melding verschijnt dat de USB Dongle wel is gevonden, maar niet een geldige licentie dan dient u eerst een nieuwe licentie aan te vragen bij Matrix Software zie verdere uitleg op deze pagina.

Bij vernieuwen van een niet-actieve licentie

Deze procedure volgt u wanneer uw huidige licentie verlopen is en wilt bijwerken met een nieuwe licentie, welke u per e-mail heeft ontvangen.

Activatie proces

• Sla de bijlage van de ontvangen email lokaal op.
  • Plaats de USB Dongle in een vrij USB slot. Controleer of het lampje achterop de USB Dongle brandt.
  • Start MatrixFrame® of MatrixTools®.
  • Kies Bijwerken in het opstartdialoog1.

Licentie bijwerken USB

• Kies Lezen.
  • Werk de Dongle bij met de in stap 1 opgeslagen licentie.

Noot 1

Wanneer de knop Bijwerken de tekst Activeren heeft, dan zoekt uw rekensoftware naar een standalone software licentie. Wanneer dit dialoog met Instellingen niet verschijnt, dan staat uw software al goed ingesteld om nu te kunnen werken.

Bij vernieuwen van een actieve licentie

Deze procedure volgt u als u de huidige licentie, welke nog bruikbaar is, wenst te overschrijven. Dit kan bijvoorbeeld wanneer er nieuwe functionaliteit in de licentie is gezet.

Activatieproces

• Sla de bijlage van de ontvangen email lokaal op.
  • Plaats de USB Dongle in een vrij USB slot.
  • Controleer of het lampje achterop de USB Dongle brandt.
  • Start MatrixFrame®, MatrixFloor® of MatrixTools®.
  • Bij projectkeuze kies Annuleren.
  • In de Ribbon kies voor tabblad Extra en kies voor Licentie info.

Ribbon

• Kies Bijwerken.
  • Kies Lezen.
  • Werk de Dongle bij met de in stap 1 opgeslagen licentie.