Over MatrixFrame®

MatrixFrame®

MatrixFrame®, ontwikkeld door Matrix Software, is rekensoftware voor bouwtechnisch constructeurs, ten behoeve van het ontwerpen, dimensioneren en toetsen van beton-, staal- en houtconstructies. De normtoetsingen vinden plaats op basis van de Eurocode (EN). De National Application Documents (NAD) voor Nederland (NEN-EN), Belgie (NBN-EN) en Duitsland (DIN-EN) worden ondersteund.

model types

MatrixFrame® is ontwikkeld om bouwtechnische constructeurs beter, sneller en plezieriger te laten ontwerpen. Dankzij standaard software met veel flexibiliteit en een hoog gebruikersgemak, bent u in staat een optimaal constructief ontwerp te verzorgen. Beslissingen nemen en alternatieven afwegen, met Matrix programmatuur wordt het mogelijk uw opdrachtgevers tevreden te stellen met uitgekiende constructies die technisch verantwoord zijn tegen minimale ontwerpkosten.

Daar waar de meeste systemen zich beperken tot het louter berekenen van een ingevoerde constructie gaat Matrix een stap verder. De software kenmerkt zich door een grote mate van interactief ontwerpen. De vele optimalisatie processen versnellen het ontwerp. Matrix realiseert een soepel samenspel tussen software en constructeur waardoor een constructie economisch, technisch verantwoord en praktisch uitvoerbaar wordt gedimensioneerd.

De constructiesoftware van Matrix heeft zichzelf bewezen in de praktijk. Duizenden constructeurs, werkzaam bij aannemers, architecten en ingenieursbureaus, maken dagelijks gebruik van de software van Matrix. Door nauw samen te werken met onze klanten, met de universiteiten (TUD en TUE) en HBO's, en met Bouw & Woningtoezichten, hebben geresulteerd in landelijk geaccepteerde software.

Voor de onderwijsinstellingen hebben de filosofie en het gebruiksgemak de doorslag gegeven om MatrixFrame® te selecteren voor het onderwijs. MatrixFrame® is "easy to learn and easy to use". Maar vooral: plezierig en krachtig in het gebruik.