Netwerk hardware licentie

Inrichten van de licentieserver.

Op de server wordt een driver geïnstalleerd, welke de licentie regelt.

Installeren

Voer de volgende stappen uit om de software succesvol te installeren:

• Zorg ervoor dat u bent aangemeld als beheerder (administrator) van de computer. Neem hiervoor eventueel contact op met uw systeembeheerder
  • Log fysiek in op de server.
  • Download de laatste versie van de Sentinel Protection Installer.
  • Installeer deze installer.
  • Plaats de USB Netwerkdongle in de server. Controleer of het lampje achterop de USB Dongle brandt.
  • Download de Matrix Network License Manager.
  • Start deze manager.
  • Kies Manage Attached Matrix Dongle.

dongle

• Er verschijnt een overzicht van de geplaatste USB Netwerkdongle.

modules

Alle cellen en de lijst met modules moeten goed ingevuld zijn. Indien dit niet lukt lees hier onder verder.
  • De licentieserver is te gebruiken.

Instellen van de rekensoftware

Wanneer de rekensoftware nieuw geïnstalleerd wordt, staat deze zo ingesteld dat deze zoekt naar een standalone software licentie in plaats van de standalone hardware licentie.

Instellen rekensoftware

• Start MatrixFrame®, MatrixFloor® of MatrixTools®.
  • Kies Instellingen in het opstartdialoog.
  • Zet op Hardlock en vink Netwerksleutel aan. Voer bij adres licentieserver het IP-adres of DNS-adres in van uw server. En voer het serienummer van de netwerkdongle in. Het Serienummer vindt u op het label aan USB Netwerkdongle en wordt ook uitgelezen met de Matrix Network License Manager.

hl

• Kies Sluiten.

Vernieuwen van de licentie

Is uw huidige licentie verlopen of is nieuwe functionaliteit in de licentie opgenomen, dan kunt u via onderstaande procedure uw netwerklicentie bijwerken. Een nieuwe licentie ontvangt u per e-mail.

Vernieuwen licentie

• Sla de bijlage van de ontvangen email op, zodat u op de server daar toegang toe heeft.
  • Log fysiek in op de server.
  • Download de Matrix Network License Manager.
  • Start deze manager.
  • Kies Manage Attached Matrix Dongle.

attach

• Kies Upgrade.
  • Werk de Dongle bij met de in stap 1 opgeslagen licentie.