Export Ketenstandaard Orderbericht (Roval)

Samengevoegde bestelregels worden geëxporteerd als EDI Orderbericht volgens Ketenstandaard Bouw en Techniek formaat (Dico).

Ketenstandaard Bouw en Techniek is een berichtenstandaard voor elektronische communicatie tussen ketenpartijen in de bouw- en installatiesector.
Zie ook: Ketenstandaard Bouw en Techniek - Dico Facts.

Het XML-bestand met het Orderbericht kan vanuit een Inkooporder geëxporteerd worden:

1. Selecteer een Inkooporder
  2. Vervolgens selecteer de export Exporteer EDI Order Roval in de galerij met Beschikbare Exportdefenities
  3. Vervolgens selecteer de opdracht Export

Opgeven bewerkingen

In afwijking tot het standaard Ketenstandaard Orderbericht kunnen in de export Roval bewerkingen opgegeven worden via de externe opmerking.

Het formaat voor het opgeven van bewerkingen is: VariableOrderConditions(bewerking1, bewerking2, etc)

Wordt in de opmerking opgegeven:

VariableOrderConditions(ZAGEN, KEPBE, BORVER)

Dan resulteert dit in de export in:

<VariableOrderConditions>
      <VariableCode>ZAGEN</VariableCode>
    </VariableOrderConditions>
    <VariableOrderConditions>
      <VariableCode>KEPBE</VariableCode>
    </VariableOrderConditions>
    <VariableOrderConditions>
      <VariableCode>BORVER</VariableCode>
    </VariableOrderConditions>