Export Artikelen XML

De eigenschappen van alle artikelen in Matrix Project kunnen geëxporteerd worden voor import in BouwVision.

De geëxporteerde gegevens bestaan uit alle artikelen in Matrix Project met de bijbehorende gegevens.
XML staat voor Extensible Markup Language. Dit is een standaard om gegevens uit te wisselen. Zie ook: Wikipedia artikel XML.

Het XML-bestand met de artikelen kan vanuit het backstage menu geëxporteerd worden:

1. Open het Backstage menu.
  2. Selecteer het onderwerp Export.
  3. Vervolgens selecteer de export Artikelen XML in de galerij met Beschikbare Exportdefenities.
  4. Vervolgens selecteer de opdracht Export.

Indeling XML-bestand Artikelen

Hieronder zijn alle mogelijke elementen in het XML-bestand beschreven.

Bovenliggend element Element Data Type Verplicht Opmerking
  PT_Articles   Ja Element met de artikelgegevens
PT_Articles PT_Article   Ja Element met gegevens van een artikel
PT_Article ID Integer Ja Record ID van het artikel
PT_Article Code String(25) Ja Unieke code voor het artikel
PT_Article Description String(255) Ja Omschrijving van het artikel
PT_Article Group_ID Integer Ja Record ID van de Artikelgroep waartoe het artikel behoort
PT_Article Group_SortOrder Integer Ja Sorteervolgorder van de Artikelgroep waartoe het artikel behoort
PT_Article Group_Code String(25) Ja Unieke Code van de Artikelgroep waartoe het artikel behoort
PT_Article Group_Description String(255) Ja Omschrijving van de Artikelgroep waartoe het artikel behoorte
PT_Article Type_ID Integer Ja Artikeltype van het artikel
Mogelijke waardes:
  • 0 = Wooden profiles
  • 1 = Panels
  • 2 = Glass
  • 3 = Double glass
  • 4 = Safety glass
  • 5 = Rabat
  • 6 = Locks and Hinges
  • 7 = Locks and Hinges length
  • 8 = Ventilation grates above Glass
  • 9 = Thirdparty doors
  • 10 = m1 articles
  • 11 = m2 articles
  • 12 = Piece articles
  • 13 = Conservations
  • 14 = Holonite variable length
  • 15 = Holonite extended
  • 16 = Coatings
  • 17 = T-Connectors
  • 18 = Steel m1 (length)
  • 19 = Plastic profiles
  • 20 = Gregorian glass
  • 21 = ???????????
  • 22 = Steel Piece
  • 23 = Ventilation Grates in Pane
PT_Article Type_Description String(255) Ja Omschrijving van het artikeltype van het artikel
PT_Article Article_DimensionType String(50) Ja Dimensietype voor het artikel
Mogelijk waardes:
  • DimType_Piece
  • DimType_Length
  • DimType_M2
  • DimType_M3
  • DimType_KG
PT_Article DimensionCode_NAV String(50) Ja Dimensie voor Navision van het artikel
Mogelijk waardes:
  • STUKS
  • M1
  • M2
  • M3
  • KG
PT_Article t Double Ja De dikte van het artikel in 0.1 mm
PT_Article w Double Ja De breedte van het artikel in 0.1 mm
PT_Article H Double Ja De hoogte van het artikel in 0.1 mm
PT_Article Hnet Double Ja De netto hoogte van het artikel in 0.1 mmm
PT_Article Agross Double Ja Het bruto doorsnede oppervlak van het artikel in m2 (gebruikt voor houten profielen)
PT_Article Amin Double Ja De minimale oppervlakte voor het artikel in m2 (gebruikt voor glas)
PT_Article Paintcode String(25)   Omschrijving van de kleur (MatrixKozijn Hout)
PT_Article Supplier_ID Guid   Het id van de aan het artikel toegekende leverancier
PT_Article Supplier_SearchName String(50)   De zoeknaam van de aan het artikel toegekende leverancier
PT_Article Supplier_Number String(50)   Het leveranciersnummer van de aan het artikel toegekende leverancier
PT_Article Supplier_Description String(255)   De omschrijving van de aan het artikel toegekende leverancier
PT_Article OrderCode String(255)   Het bestelnummer van het artikel
PT_Article WoodCode_Code String(25)   De code van de Houtsoort voor het artikel (gebruikt voor houten profielen)
PT_Article WoodCode_Description String(255)   De omschrijving van de Houtsoort voor het artikel (gebruikt voor houten profielen)
PT_Article PriceUnit Double Ja De prijs per dimensie eenheid in Euro
PT_Article PriceOrder Double Ja De prijs in Euro voor het bestellen van het artikel
PT_Article WayOfPurchase String(50) Ja De wijze van inkoop voor het artikel.
Mogelijke waardes:
  • DirectPurchase
  • FromStock
  • NoPurchase
PT_Article IsColored Boool   Geeft aan of het profiel gekleurd is (MatrixKozijn Kunststof)
Mogelijke waardes:
  • False
  • True
PT_Article fkColor_Code String(25)   Code van de kleur aan de voorzijde (MatrixKozijn Kunststof)
PT_Article fkBackColor_Code String(25)   Code van de kleur aan de achterzijde (MatrixKozijn Kunststof)
PT_Article fkGenericProfile_Code String(10)   Code van het kunststof profiel (MatrixKozijn Kunststof)