Export CUF

CUF-bestand (Calculatie Uitwisselings Formaat) is een generiek uitwisselingsbestand in de bouwbranche, ondersteund door meerdere calculatiepakketten. Het formaat van het CUF-bestand is XML.

Het CUF-formaat is ontstaan vanuit stichting Forum Systeemhuizen Bouw. Deze stichting is een vereniging van software-leveranciers in de bouw met als belangrijkste doel de onderlinge contacten en samenwerking tussen de leden te bevorderen.

Voor meer informatie zie: Forum Systeemhuizen Bouw.
MatrixProject maakt CUF-bestanden aan in het formaat 4.003.

XML staat voor Extensible Markup Language. Dit is een standaard om gegevens uit te wisselen. Zie ook: Wikipedia artikel XML.

Het XML-bestand in het CUF-formaat kan vanuit een Opdracht, Deelopdracht of Calculatie in Matrix Project geëxporteerd worden:

1. Selecteer hiervoor de export Export CUF in het lint van de.
  2. Vervolgens selecteer de Opdracht Export.

De geselecteerde export wordt onthouden en dient slechts de eerste keer geselecteerd te worden.

In het dialoog kan gekozen worden voor wat er geëxporteerd dient te worden.
Hiermee wordt bepaald welke gegevens er in het CUF-bestand worden geschreven:

• Gehele Opdracht
  • Deelopdracht
  • Calculatie

Type Export:

• Gedetailleerd per Merk
    Per merk wordt een <BUNDELING> aangemaakt in het CUF-bestand
  • Resultaten per Kostensoort
    Per Kostensoort wordt er één <BEGROTINGSREGEL> aangemaakt zonder een bundeling per Merk.