Instaleren van QR code plugin as2023

De Plugin QRCode is nu voor de Advance Steel versie 2016 t/m 2023. Met het msi bestand die is meegeleverd met de lokalisatie kunt u de Plugin op Advance Steel 2023.

Dubbel klik op het bestand "AutodeskQRCodes.msi" die u kunt vinden in de map:

C:\ProgramData\Autodesk\Advance Steel 2023\INT

En kies voor "install". En dan op "close".

De plugin versie voor AS2024 is nog niet uit, maar met deze stappen kunt u hem ook voor Advancesteel 2024 gebruiken.

Voor nu moet u de onderstaande stappen volgen:

Dubbel klik op het bestand "AutodeskQRCodes.msi" die u kunt vinden in de map:

C:\ProgramData\Autodesk\Advance Steel 2023\INT

En kies voor "install". En dan op "close".

Knip vervolgens het gehele mapje "2024" inclusief de sub map en bestanden die staan in C:\ProgramData\Autodesk\Advance Steel 2023\INTe plak ze  in het mapje:

C:\Program Files (x86)\Autodesk\ApplicationPlugins\Autodesk QRCodes.bundle\Contents\Windows

Open advance steel en tik in commando regel: cuiload.

Klik vervolgens op browse en ga naar de map:

C:\Program Files (x86)\Autodesk\ApplicationPlugins\Autodesk QRCodes.bundle\Contents\Resources\en-US

En selecteer daar de QRCodes.CUIX. En klik dan op "load" en dan op "close".

Tik dan vervolgens "APPLOAD" in de commando regel.

Klik op "contents" en dan op "add".

Ga vervolgens naar map:

C:\Program Files (x86)\Autodesk\ApplicationPlugins\Autodesk QRCodes.bundle\Contents\Windows\2024\Win64

selecteer als eerste "AcFdOpticalObj.dbx" en klik op "Open". Klik dan weer op "Add" en selecteer dan "AcFdOptical.arx" en klik dan op "Open".

Let op: het moet in deze volgorde

Klik vervolgens op "close" en dan nog eens "close".

Als u nu het nieuwe kader opent dan ziet u daar QR codes in staan.

Wilt u de qr codes wijzigen dan kunt u dit lezen in:

Wijzigen of toevoegen van QR code in kader | Matrix Knowledge Base (matrix-software.com)