Prefixen toevoegen of wijzigen

Prefixen aanzetten en aanpassen

In Advance Steel kunt u bij het nummeren er voor zorgen dat er zogenaamde prefixen voor de nummering komt. Dit zijn letters of meerdere letters die per gebruiker anders kunnen worden ingesteld. Dit gebeurd bij de zogenaamde "Prefix settings" Deze instellingen vindt u bij de ribbon "output".

Daar vindt u een boomstructuur van mappen met "Advance" en "User". Links boven heeft u de mogelijkheid om de instelling "Use Prefix" aan te zetten. Als deze uit staat krijgt u geen Prefixen voor uw nummering.

In de "User" map kunt u op + klikken. Dan staat er een vetgedrukt "default"

Als dit niet zo is moet u de rechtermuisknop op  "Default" klikken en dan kiezen voor "set as current profile"

Klik vervolgens op een plusje van welk type profiel u een prefix wilt aanpassen. In dit voorbeeld nemen we een "beam"
In deze lijst vind u Model Roles waaraan een prefix is gekoppeld. Een beam met Model Role column, krijgt dan een prefix "K" voor zijn Merk nummering en geen prefix voor zijn Pos nummering
Als u dat wilt wijzigen in een C voor het merk en ook een C voor de pos vult u dat in de bedoelde vakken.

Klik vervolgens op "Apply" en daarna "OK"
Bij de volgende keer als u dan nummert worden de Prefixen toegepast.

Prefixen Toevoegen

Als uw Model Role die u aan uw profiel/plaat heeft gegeven niet in het lijstje staat, moet u deze toevoegen. Ook hier gaat u naar de User map en daarna naar het plusje van welk type profiel u een prefix wilt toevoegen. In dit voorbeeld nemen we een "Tappered beam"

Klik vervolgens op een bestaande Model Role met uw rechtermuisknop en kies voor "New".

Bij "Object Type" staat u gekozen profiel type. Deze kunt u zo laten staan.
Bij "Model Role " kunt u kiezen uit de lijst van Model Roles. en kiest u uiteraard de modelrole waarvan u de Prefix wilde toevoegen.
Staat uw Model Role er niet bij kunt u deze aanmaken in de Management Tools (zie Model Role toevoegen)
Bij "Profile subtype" staat "any" laat deze ook hier op staan.

Als u dan vervolgens op "OK" klikt komt er in het rijtje van de model roles de toegevoegde Model Role er bij te staan. In dit geval "beam" :

Vul vervolgens in de velden waar u wilt, de letters voor de prefixen in. Klik vervolgens op "Apply" en daarna "OK".  Bij de volgende keer als u dan nummert en u heeft een Tappered beam met de Model Role "beam" dan past Advance STeel de door u toegewezen prefix toe.