PDF-bestanden samenvoegen

De optie "Voorblad" op het tabblad "Pagina" in de Rapportinstellingen maakt het mogelijk om het rapportdocument te combineren met een aanvullend bestand dat wordt beschouwd als het voorblad van het rapport en direct aan het begin wordt geplaatst, vóór de inhoudsopgave, indien aanwezig. Standaard wordt het voorblad gespecificeerd in HTML-formaat.

Het is echter ook mogelijk om het voorblad in PDF-formaat toe te voegen. Hiervoor is het noodzakelijk om de gratis PDF-toolkit te installeren vanaf:

https://www.pdflabs.com/tools/pdftk-the-pdf-toolkit/

Zodra het MxFrame-rapportagesysteem de PDFtk utility als geïnstalleerd herkent, is het mogelijk om niet alleen een HTML-bestand, maar ook een PDF-bestand toe te voegen als het voorblad van het rapportdocument. Dit zal worden weergegeven in het "Open"-dialoogvenster bij het specificeren van het pad naar het voorbladbestand – het veld voor ondersteunde formaten zal de volgende weergave tonen: "Voorblad bestanden (*.pdf; *.html)".

Bij gebruik van de PDFtk kunnen zowel de bladwijzers als de inhoudsopgave mogelijk niet goed werken