Logins

Werknemers en andere gebruikers kunnen inloggen binnen MatrixProject met een 'Server Login'. Hieraan kunnen verschillende instellingen gekoppeld worden.

Server Logins
  1. Open de Database Beheer software en klik de juiste database aan
  2. Klik onderin het navigatiepaneel op 'Server'
  3. Klik op 'Logins'
  4. Dubbelklik op de gewenste naam ('Login')

Nu opent een nieuw scherm 'Login - Bewerken'

Om gebruikersrechten in te stellen kunnen 'Server rollen' aan de gekozen 'Login' worden gekoppeld.

Server Logins - Geavanceerde Instellingen
  1. Klap Geavanceerde Instellingen open
  2. Kies een rol (bijvoorbeeld 'sysadmin' dit is hetzelfde rechtenprofiel als SA)

Om wachtwoord te wijzigen kan er direct een leeg wachtwoord worden ingesteld, of een nieuw wachtwoord worden ingevoerd. Hierbij is er de optie om een wachtwoordbeleid af te dwingen en/of de gebruiker bij volgende aanmelding te laten wijzigen.

Server Login - Wachtwoord