SQL Server Firewall toegang

Indien de met MatrixProject of met de Productentabel meegeleverde SQL Server vanaf een andere pc benaderd dient te worden (bijvoorbeeld als de SQL Server op een server wordt geïnstalleerd) dan dient de SQL Server als een uitzondering toegevoegd te worden aan de Windows Firewall.

Uitzondering toevoegen Windows 10

1. Ga in configuratiescherm naar Firewall (tip: Uitvoeren --> firewall.cpl)
  2. Klik op Een app of onderdeel toegang geven via Windows Firewall
  3. Klik op de knop Een andere app toestaan...
  4. Selecteer via bladeren de SQLServer exe van de MATRIX instance.
    Meestal is dit: "C:\Program Files\Microsoft SQL Server\MSSQL15.MATRIX\MSSQL\Binn\sqlservr.exe".
  5. Klik op Toevoegen
  6. Zorg dat het vinkje in de kolom Domein is ingeschakeld (dit wordt standaard gedaan)
  7. Sluit het configuratiescherm door op OK te klikken

Voeg eventueel ook de SQL Browser toe:

• C:\Program Files\Microsoft SQL Server\90\Shared\sqlbrowser.exe

In sommige gevallen is het toestaan van de executable niet voldoende. Open in dit geval ook de volgende inkomende poorten:

• TCP poort 1433
  • UDP poort 1434

Zie eventueel ook: