Exporteer EDI Order

Dit is de handleiding om handmatig een EDI Inkooporder te aan te maken. Een bestaande Inkooporder in MatrixProject kan worden geëxporteerd in verschillende formaten. In dit geval wordt de export 'Exporteer EDI Order' gebruikt.

Binnen de lijst Inkooporders en in een geopende Inkooporder zijn onderstaande knoppen zichtbaar, volg de verdere instructies hieronder.

Exporteer EDI Order
  1. Klik het gewenste formaat aan - EDI Order (SALES005) is het standaardformaat - en zorg dat deze gearceerd blijft
  2. Klik op 'Export'

Export Wizard
  1. Klik hier om de bestandslocatie te wijzigen waar het exportbestand opgeslagen moet worden
  2. Klik op volgende

Bij foutmeldingen zie: Electronic Data Interchange (EDI)

Aanvullende acties - Export Wizard
  1. Er wordt uitsluitend een exportbestand aangemaakt op de bestandslocatie die in het vorige scherm is aangegeven
  2. Het exportbestand wordt ook opgeslagen in het documentenbeheer van de Inkooporder
  3. Het exportbestand wordt ook als bijlage toegevoegd aan een e-mail om direct te verzenden - de 'Wizard E-mail Versturen' wordt vervolgens geopend en het bestand wordt als bijlage toegevoegd
  4. De status van de Inkooporder wordt automatisch gewijzigd in status: Besteld
  5. Druk op voltooien om de gewenste keuze door te voeren