EDI

Electronic Data Interchange (EDI) is een algemene term die gebruikt wordt voor elektronische communicatie van bedrijfsdocumenten zoals bijvoorbeeld inkooporders en orderbevestigingen. Zie eventueel ook het gerelateerde nieuwsartikel: Digitaal factureren.

Met de komst van EDI behoort het plaatsen van bestellingen middels spreadsheets en PDF tot het verleden. Inefficiënte handelingen zoals het registreren van orderbevestigingen worden - met het importeren van EDI-bestanden - kinderspel.

Wanneer de leveranciersgegevens, en de Productentabel correct zijn aangevuld, kan er met een druk op de knop een EDI-export worden verstuurd naar de leverancier. De leverancier kan het EDI-bestand vervolgens direct importeren in hun systeem, en direct een EDI-orderbevestiging terugsturen naar u die u in MatrixProject kan inlezen.

Controle van de bestelde goederen kan snel en gemakkelijk worden uitgevoerd, en het hele inkoopproces wordt zo centraal beheerd binnen MatrixProject.

Neem contact op met uw leveranciers voor meer informatie over de mogelijkheden met betrekking tot EDI bij hen, klik hieronder voor een leveranciersoverzicht op de website van de Ketenstandaard Bouw en Installatie.

Gebruikers van MatrixProject hebben deze termen mogelijk in de software voorbij zien komen; GLN en GTIN.

Global Location Number (GLN)

Een GLN is een uniek nummer waarmee een fysieke locatie wordt vastgelegd, deze wordt door informatiesystemen gebruikt om locaties te identificeren.

GLN-codes worden kosteloos wanneer u lid bent van de ketenstandaard. Klik hier voor de website.

Organisaties Adres - GLN
  1. Open de organisatie waarvan het GLN moet worden ingevoerd
  2. Blijf in, of ga naar het hoofdscherm Organisatie
  3. Klik hier om het vestigingsadres te wijzigen

GLN toevoegen/bewerken aan adres
  1. Voer hier het GLN in
  2. Klik op OK

Global Trade Item Number (GTIN)

GTIN is een artikelcodering die vaak naast een barcode wordt afgedrukt. Deze wordt door informatiesystemen gebruikt om artikelen te identificeren. Deze nummers worden door de leverancier besteld bij GS1. Vraag de GTIN voor de gewenste artikelen aan bij de leveranciers. (Deze kunnen ook automatisch met de MatrixKozijn Leveranciersimport worden ingeladen.)

De aangevraagde codes (GTIN) moeten vervolgens worden ingevoerd bij de artikelen in de Productentabel.

GTIN in PT
  1. Onder Artikelen in de productentabel is kolom GTIN te vinden onder de band MatrixProject