FAQ licentie activeren

Tijdens het activeren van licenties kunnen storingen optreden. Hieronder staan de meest voorkomende oorzaken:

Software lock & hardware lock

Licenties van de Matrix Software kunnen geregeld zijn via software lock (autorisatiecode) of via een hardware lock (USB sleutel, ook wel key of dongle genoemd). Het wisselen tussen de 2 typen licentievormen gaat via de instellingen in het dialoog waar de licentie gactiveerd moet worden. Na het kiezen van "Instellingen" verschijnt het volgende dialoog:

soft hard lock settinghard lock

• Door middel van de instelling Softlock of Hardlock kan gekozen worden of er sprake is van een softwarematige licentie (autorisatiecode) of een hardwarematige licentie (USB dongle)

Softlock

• Netwerk: betreft een Software Multi User (SMU) licentie, die op een licentie server geactiveerd wordt.
  • Adres licentieserver: het IP-adres of de DNS-naam van de server waarop de licentieserver geïnstalleerd is.
  • Lokaal: betreft een Software Stand Alone (SSA) licentie, die op de PC zelf geactiveerd wordt.
  • Activeren: Er verschijnt een dialoog waar de autorisatiecode ingevoerd kan worden. Tijdens het activeren wordt er via poort 5094 verbinding gemaakt met de licentieserver bij Matrix Software. Bij verbindingsproblemen, zie de FAQ over de firewall.
  • Vingerafdruk: is voor support doeleinden via de Matrix Servicedesk.
  • Opschonen: is voor support doeleinden via de Matrix Servicedesk.

Hardlock

• Sentinel SuperPro: actuele en ondersteunde type van alle hardware dongles
  • Overige typen: verouderde typen sleutels die niet meer ondersteund worden, maar nog wel in gebruik kunnen zijn.
  • Netwerksleutel: aanvinken indien er sprake is van een netwerksleutel.
  • Adres licentieserver: het IP-adres of de DNS-naam van de server of PC in het netwerk waarmee de netwerksleutel verbonden is.
  • Serienummer SuperPro: het unieke 4-cijferige serienummer van elke hardlock. Dit nummer staat op het label van het hardlock.

Firewall instellingen

De software lock licentie (activatiecode) maakt eenmalig via internet verbinding met de licentieserver van Matrix Software. Stel hiervoor de firewall instelling zodanig in dat de activatie via poort 5094 naar de URL: activation.matrix-software.nl plaats kan vinden.

Tijdzone

Zorg ervoor dat de datum op uw eigen locatie dezelfde is als de datum op het moment van aanvragen/ontvangen van de licentie vanuit Nederland. De tijdzone van de Matrix Software licentieserver bevindt zich in GMT+1.

Nieuwe hardware

De software lock is versleuteld met meerdere unieke nummers van hardwarecomponenten van de computer of de server. Als één van de hardwarecomponenten wordt gewijzigd, kan dat tot gevolg hebben dat de licentie niet meer functioneert. Neem dan contact op met de Servicedesk van Matrix Software. Bel naar +31 (0)88 5678 123 of mail naar matrixframe@matrix-software.nl

Nieuw besturingssysteem

Indien het besturingssysteem opnieuw wordt geïnstalleerd en het systeem krijgt dezelfde computernaam en de hardware is niet gewijzigd, dan kunt u de originele Autorisatiecode opnieuw gebruiken. Als u een nieuwer besturingssysteem installeert dan is originele Autorisatiecode niet opnieuw te gebruiken. Als uw originele Autorisatiecode niet werkt, neem dan contact op met de Servicedesk van Matrix Software. Bel naar +31 (0)88 5678 123 of mail naar matrixframe@matrix-software.nl

Verplaatsen USB dongles

De licentiegegevens van een hardware lock (USB dongle) worden opgeslagen in de USB dongle zelf. Zodra deze dongle op een andere computer of server aangesloten wordt, is de licentie direct via de andere computer beschikbaar. De licentie activatie procedure hoeft hiervoor niet opnieuw te worden doorlopen.