Schone installatie

Wij raden aan om alvorens te upgraden; eerst de oude software te deïnstalleren. Wanneer er problemen optreden na het installeren van een nieuwe versie, is het verstandig om een 'schone installatie' uit te voeren.

Belangrijk: Maakt u gebruik van MatrixProject Services, maak dan eerst een backup van uw configuratie via de MatrixProject Configuratie Tool.
U kunt dan na de nieuwe installatie te hebben uitgevoerd de configuratie weer herstellen.

Volg onderstaande instructies voor een schone installatie.

(Een sneller alternatief voor onderstaande instructies om 'Programma's en onderdelen' te openen: Gebruik toetscombinatie 'Windows + R' en voer 'appwiz.cpl' uit.)

Open Configuratiescherm
  1. Klik op Start.
  2. Begin "configuratiescherm" te typen totdat deze verschijnt (bij Engelse installaties; zoek naar 'Control Panel')
  3. Klik op Configuratiescherm.

ConfiguratieschermConfiguratiescherm

Ga nu naar Programma's. In een andere weergave heet hetzelfde scherm Programma's en onderdelen.

Matrix Software deïnstalleren

(Volg de onderstaande instructies vanaf hier als het bovengenoemde snellere alternatief is gebruikt om 'Programma's en onderdelen' te openen.)

Zoek nu naar het programma dat verwijderd dienen te worden voor een schone installatie. Dubbelklik hierop.

Melding voor verwijderen

Kies Ja wanneer het juiste pakket genoemd wordt.

Als bovenstaande stappen succesvol voltooid zijn, is het belangrijk te controleren of er nog restanten binnen de Program Files te vinden zijn.

Ga naar de verkenner of Deze pc en ga naar pad:

• C:\Program Files (x86)\Matrix

NB Als er één map Program Files onder de C:\-schijf zichtbaar is, ga dan naar C:\Program Files\Matrix

Wanneer de map van het zojuist verwijderde onderdeel nog steeds zichtbaar is; verwijder deze.

Verwijderen programmamap
  1. Klik met de rechtermuisknop op de map die verwijderd dient te worden.
  2. Klik op Verwijderen.

Installeer de software opnieuw en hiermee is de schone installatie voltooid.

Extra informatie:

• MatrixKozijn applicaties kunnen worden gedeïnstalleerd zonder dat uw voorkeursinstellingen en gegevens verloren gaan.
  • Wanneer bij de installatie van MatrixKozijn Project voorheen de MatrixKozijn Productentabel is geïnstalleerd, dient deze vooraf gedeïnstalleerd te worden. De Productentabel is momenteel geïntegreerd in MatrixKozijn Project.