Installatie

Rhino & Grasshopper

Grasshopper is een ontwikkelingsplatform dat is gebundeld met de computerondersteunde ontwerptoepassing Rhino. Volg deze link om Rhino te downloaden:
https://www.rhino3d.com/download/

MatrixFrame Grasshopper plugin

De standaard installatie en update

De MatrixFrame Grasshopper package wordt geleverd samen met de installatie van MatrixFrame. De standaardlocatie is:

C:\ProgramData\Matrix\MatrixFrame\6.0\Grasshopper\

Het bevat twee bestanden: MxFGrasshopper.gha en MxF{versienummer}Connector.dll.

Verplaats deze twee bestanden naar deze map (dat is een snelkoppeling voor C:\Users\admin\AppData\Roaming\Grasshopper\Libraries):

%appdata%\Grasshopper\Libraries\

Bovendien kunt u een map maken (bijvoorbeeld MxFGrasshopper600) en deze bestanden daarin plaatsen. De correct geplaatste bestanden:

MxFGrasshopper package destination

De MatrixFrame Grasshopper plugin is met succes geïnstalleerd. Als u het in de toekomst wilt bijwerken, sluit u Rhino en vervangt u de bovengenoemde twee pluginbestanden door de nieuwe.

Alternatieve installatie en update

Als alternatief kunt u MxFGrasshopper installeren door gebruik te maken van het ZIP-archief, dat we u per officiële e-mail kunnen sturen.

Na het downloaden van het ZIP-archief wordt het waarschijnlijk geblokkeerd voor beveiligingsdoeleinden van Microsoft Windows. Klik met de rechtermuisknop op het gedownloade ZIP-archief en klik op Eigenschappen onderaan het menu:

Properties of the downloaded ZIP archive

Als u het selectievakje "Deblokkeren" ziet, klikt u erop en drukt u op OK:

Unblocking MxFGrasshopper ZIP package

Als u het selectievakje "Deblokkeren" niet ziet, betekent dit dat het archief niet geblokkeerd is en dat deblokkering dus niet nodig is.

Pak het ZIP-archief uit. Het bevat dezelfde twee bestanden.