MatrixFloor API

API

MatrixFloor heeft een API (Application Programming Interface) om analyseprocessen van externe applicaties te beheren:

• Openen van analysemodellen. Ondersteunde formaten: mxs (standaard projectformaat), mxml (XML-projectformaat), mxsioy (interoperabiliteit gegevensprotocol)
  • Uitvoeren van analyseprocessen zonder MatrixLigger op te starten (black box roundtrip analysis)
  • Uitvoeren van analyseresultaten
  • Genereren van rapporten
  • Uitvoeren van resultaten in XML-formaat

API gebruiken via de opdrachtregel

Als het bestand MxFloorAPI.exe* wordt uitgevoerd zonder de parameters, worden de mogelijke opties voor de opdrachtregel weergegeven:

MxFloor API

* tot versie 6.0 is de API beschikbaar als MxBeamAPI.exe, vanaf versie 6.1 is de API gewijzigd in MxFloorAPI.exe

Voorbeeld voor MxLigger API-opdrachtregel:

c:\Program Files\Matrix\MatrixFrame 6.1\Bin>MxFloorAPI.exe
/LOAD:"c:\ProgramData\Matrix\MatrixFrame\6.1\Interoperability\Samples\MatrixBeam\Beam\NEN-EN_Beam_Basic.mxsioy"
/LG /CALC /OUTPUT /REPORT:"con-ch|con-de|con-bar|con-bar-weight"

Waarin:

/LOAD:"<path>\filename.mxsioy"

• Laden van een projectbestand

/LG

• Belastinggenerator starten

/CALC

• Analyse starten

/OUTPUT

• Uitvoer van de mechanica-berekeningsresultaten naar het XML-resultatenbestand.
  • Als er geen opties zijn gespecificeerd, wordt standaard 'nodal-forces|member-forces|displ-defl|support-reactions|envelope|concrete' gebruikt.
  • Indien gewenst kunnen de uitvoeropties ook afzonderlijk worden gespecificeerd, gescheiden door het '|' teken.
    • nodal-forces
    • member-forces
    • displ-defl
    • support-reactions
    • force-cuts
    • displ-cuts
    • envelopes
    • polynoms
    • stresses
    • concrete
    • all - alle mogelijke resultaten

/REPORT:"items"

• Genereren van een rapport gedefinieerd door parameter 'items', d.w.z. rapportitem-ID's gescheiden door '|'
  • Voorbeeld: /REPORT:"con-ch|con-de|con-bar|con-bar-weight"
  • Als er geen items zijn opgegeven, worden alle beschikbare rapportitems aan het rapport toegevoegd
  • Alle mogelijke rapportitems kunnen worden weergegeven met de opdracht /REPORTLIST

/REPORTLIST

• Geeft een lijst van alle mogelijke rapportitems die als parameter kunnen worden doorgegeven aan /REPORT:"items"
  • Als u MxFloorAPI.exe uitvoert met deze opdracht, krijgt u het volgende (ID - omschrijving):
    • part - deel
    • strip - strook
    • phase - fasen
    • section - profielen
    • opnng - openingen
    • restraints - randvoorwaarden
    • lgenerated - gegenereerde belastingen
    • lgen - belastinggenerator opties
    • lcalc - belastingberekeningen
    • loads - alle belastingen
    • lcase - belastinggevallen
    • lctype - belastinggevallen typen
    • lcomb - belastingcombinaties
    • rs-mf - extreme staafkrachten
    • rs-sr - oplegreacties
    • con-ch - betoncontrole
    • con-de - beton doorbuigingen
    • con-bar - afbouw wapening
    • con-bar-weight - betonstaaf gewicht
    • weight - extra wapening gewicht

/SAVE:"<path>\filename-updated.mxml"

• Invoerbestandsnaam: "filename.mxml"
  • Uitvoerbestandsnaam: "filename-updated.mxml" (houd er rekening mee dat u niet kunt opslaan als *.mxsioy, het is alleen-laden formaat)
  • Omdat tijdens de berekening verschillende waarden kunnen worden toegevoegt (bijv. in geval van belastingen en/of combinatiegenerator) is het ook mogelijk om het nieuwe, bijgewerkte MXML-projectbestand op te slaan
  • Opmerking: Zorg ervoor dat de naam van dit bestand niet identiek is aan het originele invoerbestand, zodat deze 2 projectbestanden gescheiden kunnen worden