Licentie activeren

Standalone software licentie

Actieveren van een nieuwe of verlopen licentie, deze procedure volgt u als u een licentie voor de eerste keer activeert of wanneer uw licentie verlopen is

Activatieproces

Zorg ervoor dat u bent aangemeld als behherder (administrator) van de computer. Neem hiervoor eventueel contact op met uw systeembeheerder

Voor het activeren is een internetverbinding nodig

Download het licentieprogramma MxProtection V11.0 van onze website (downloads, hulpprogramma's) en installeer deze.

Start een model in AutoCAD of Revit

In AutoCAD: Geef het commando LICENSE op de commandline

In Revit: Kies IC-Prefab, Help, License

revit_IC-Prefab_help_license

Kies in het opstartdialoog voor 'Activeren'

Kopieer en plak uw, per e-mail ontvangen, authorisatiecode en klik vervolgens op activeren

license_authorising

Er verschijnt een melding dat het activeren gelukt is.

Lukt dit niet? Ga dan naar onze FAQ pagina

Netwerk software licentie

Activeren van een nieuwe of verlopen licentie

Deze procedure volgt u wanneer u een licentie voor de eerste keer activeert of wanneer uw licentie verlopen is

Installeren

Download het licentieprogramma MxProtection V11.0 van onze website en installeer deze op elk werkstation waar IC-Prefab (of IC-Elms) gebruikt gaat worden.

Zorg ervoor dat u bent aangemeld als beheerder (administrator) van de computer. Neem hiervoor eventueel contact op met uw systeembeheerder

Log fysiek in op de server

Download de meest recente versie van Sentinel RMS License Manager Installer en voer deze uit

Download  Matrix Network License Manager

Start de manager

Kies voor Manage Softlock Licenses

matrix license manager

Kies 'Activate'

Kopieer en plak uw per e-mail ontvangen authorisatiecode

Kies 'Activeren' om het activatieproces te starten. Er verschijnt een melding dat de activatie gelukt is

Lukt dit niet? Ga dan naar onze FAQ pagina

Instellen IC-Prefab

Wanneer IC-Prefab nieuw geïnstalleerd wordt, staat deze zo ingesteld dat deze zoekt naar een stand alone licentie, in plaats van een netwerklicentie

Instellen netwerklicentie

Start een model in AutoCAD of Revit

In AutoCAD: Geef het commando LICENSE op de commandline

In Revit: Kies IC-Prefab, Help, License

revit_IC-Prefab_help_license

Kies in het opstartdialoog voor 'Instellingen'

licentie instellingen

Zet op 'Softlock' en van Lokaal naar Netwerk. Vul bij het adres licentieserver het IP-adres of DNS-adres van uw server in

licentie instellingen 2

Kies sluiten

Vernieuwen van de licentie

Is uw huidige licentie verlopen of zijn er nieuwe module opgenomen in uw licentie, dan kunt u volgens onderstaande procedure uw netwerklicentie bijwerken

Log fysiek in op de server als adminstrator

Start Matrix Network License Manager

Kies Manage Softlock Licenses

licentie instellingen 3

Kies 'Activate'

Kopieer en plak uw per e-mail ontvangen authorisatiecode

Kies 'Activeren' om het activatieproces te starten. Er verschijnt een melding dat de activatie gelukt is

Lukt dit niet? Ga dan naar onze FAQ pagina