Import Offerte XML

Het XML-bestand met gegevens voor de offerte kan via userinterface ingelezen worden:
Gebruik hiervoor de offerte Import ERP in het lint Projectbeheer.
Import Offerte

XML staat voor Extensible Markup Language. Dit is een standaard om gegevens uit te wisselen. Zie ook: Wikipedia artikel XML.

Import via CommandLine

Het XML-bestand met gegevens voor de offerte kan via de commandline ingelezen worden bij het opstarten van MatrixKozijn Project.
Geef na de commandline parameter “--xml” het pad naar het XML-bestand:

Matrix.MxProject.Win.exe --xml="C:\MxP_Project.xml"

Indeling XML-bestand Offerte

Het XML-bestand voor het inlezen van gegevens voor een offerte dient een element <Offer> te bevatten.
In het Atribuut taget dient de waarde “Offer” meegegeven te worden voor een correcte import.

<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
	<Offer target="Offer">
		…
	</Offer>

Het XML-bestand voor het inlezen van gegevens voor een offerte kan een element voor een deelofferte bevatten.
Indien dit element is opgegeven wordt het deelofferte aangemaakt.
Is dit element niet opgegeven dan wordt een standaard deelofferte aangemaakt.

<OfferJob>
	<Code>A</Code>
	<Description>Omschrijving voor deelofferte A</Description>
</OfferJob>

Hieronder zijn alle mogelijke elementen in het XML-bestand beschreven. Zie ook de volgende paragraaf voor een voorbeeld.

Bovenliggend element Element Data Type Verplicht Opmerking
  TIME_HourRegExportDef_Xml   Ja Element met de urenregistraties
Offer Code String(20) Ja Unieke code voor de offerte.
Indien een al bestaande code wordt doorgegeven wordt geen nieuwe offerte aangemaakt maar de bestaande offerte geopend
Offer Description String(255)   Omschrijving van de offerte.
Offer OfferDate Datum
dd-mm-yyyy
Ja Offertedatum voor de offerte.
Offer OfferExpireDate Datum
dd-mm-yyyy
  Geldigheidsdatum voor de offerte.
Offer MarketType String(20)   Code van de product markt combinatie die toegekend wordt aan de offerte.
Indien niet opgegeven dan wordt de product markt combinatie met de laagste code toegekend.
Offer Remark_External String(2147483647)   Opmerking bij de offerte
Offer Customer   Ja Klant voor de offerte.
Customer Searchname String(50) Ja Unieke zoeknaam voor de organisatie.
Indien een al bestaande zoeknaam wordt doorgegeven zal deze organisatie binnen Matrix Project worden bijgewerkt met de opgegeven gegevens.
Customer Name String(255)   De naam van de klant
Customer Address   Ja Element met adres voor de klant
Customer/Address Street String(255)   Straatnaam van het adres voor de klant
Customer/Address Housnr String(10)   Huisnummer van het adres voor de klant
Customer/Address Postalcode String(10)   Postcode van het adres voor de klantcht
Customer/Address City String(255))   Plaatsnaam van het adres voor de klant
Customer/Address Country_ISOCode2 String(2)   ISO_3166-1_alpha-2 code van het adres voor de klant
Customer/Address GLN String(13)   GLN van het adres voor de klant
Customer ContactInfo_Digital String(255)   -mail adres voor de klant
Customer ContactInfo_Primary String(255)   Telefoonnummer voor de klant
Customer ContactInfo_Fax String(255)   Faxnummer voor de klant
Customer Remark_External String(2147483647)   Opmerking bij de klant
Offer PersonOrganization_SentTo     Contactpersoon aan wie de offerte verzonden is.
Indien een persoon word opgegeven dan wordt de offerte status voor de klant ingesteld op verzonden.
Indien de persoon niet bestaat dan wordt deze aangemaakt bij de klant.
PersonOrganization_SentTo LastName String(255) Ja Achternaam van de contactpersoon
PersonOrganization_SentTo Insertion String(15)   Tussenvoegsel van de contactpersoon
PersonOrganization_SentTo Initials String(15)   Initialen van de contactpersoon
PersonOrganization_SentTo FirstName String(50)   Voornaam van de contactpersoon
PersonOrganization_SentTo eSex Nummer:
  • 0 = onbekend
  • 1 = Mannelijk
  • 2 = Vrouwelijk
  Geslacht van de contactpersoon
PersonOrganization_SentTo Function_Code String(20)   Code van de functie die toegekend wordt aan de contactpersoon.
Indien niet opgegeven dan wordt de functie met de laagste code toegekend.
PersonOrganization_SentTo ContactInfo_Digital String(255)   E-mail adres van de contactpersoon
PersonOrganization_SentTo ContactInfo_Primary String(255)   Telefoonnumer van de contactpersoon
PersonOrganization_SentTo ContactInfo_Mobile String(255)   Mobiel telefoonnumemr van de contactpersoon
PersonOrganization_SentTo Remark String(2147483647)   Opmerking bij de contactpersoon
Project OfferJob     Aan te maken deelofferte
OfferJob Code String(20) Ja Code voor aan te maken deelofferte
OfferJob Description String(255)   Omschrijving voor aan te maken deelofferte

Voorbeeld XML-bestand Offerte

<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<Offer target="Offer">
	<Code>0001</Code>
	<Description>Offer description</Description>
	<OfferDate>30-01-2017</OfferDate>
	<OfferExpireDate>30-03-2017</OfferExpireDate>
	<MarketType>BBB</MarketType>
	<Remark_External>xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx</Remark_External>
	<Customer>
		<SearchName>XXXXXX</SearchName>
		<Name>Nameoforganisation</Name>
		<Address>
			<Street>Streetname</Street>
			<HouseNr>1111</HouseNr>
			<PostalCode>1111 AA</PostalCode>
			<City>CITYNAME</City>
			<Country_ISOCode2>NL</Country_ISOCode2>
			<GLN>1111111111</GLN>
		</Address>
		<ContactInfo_Digital>email@domain.com</ContactInfo_Digital>
		<ContactInfo_Primary>0000-55555555</ContactInfo_Primary>
		<ContactInfo_Fax>0000-55555555</ContactInfo_Fax>
		<Remark_External>xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx</Remark_External>
	</Customer>
	<PersonOrganization_SentTo>
		<LastName>xxxxxxxxxxxxx</LastName>
		<Insertion>xxxxxxxxxxxxx</Insertion>
		<Initials>xxxxxxxxxxxxx</Initials>
		<FirstName>xxxxxxxxxxxxx</FirstName>
		<eSex>0</eSex>
		<Function_Code>ABCDE</Function_Code>
		<ContactInfo_Digital>email@domain.com</ContactInfo_Digital>
		<ContactInfo_Primary>0000-55555555</ContactInfo_Primary>
		<ContactInfo_Mobile>0000-55555555</ContactInfo_Mobile>\
		<Remark>xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx</Remark>
	</PersonOrganization_SentTo>
	<OfferJob>
		<Code>A</Code>
		<Description>Offer description for job A</Description>
	</OfferJob>
</Offer>