Import Artikelprijzen XML

Het XML-bestand met de artikelprijzen kan vanuit het backstage menu geïmporteerd worden:
XML staat voor Extensible Markup Language. Dit is een standaard om gegevens uit te wisselen. Zie ook: Wikipedia artikel XML.

1. Open het Backstage menu.
  2. Selecteer het onderwerp Import.
  3. Vervolgens selecteer de import Artikel Prijzen in de galerij met Beschikbare Imports.
  4. Vervolgens selecteer de Opdracht Import.
  5. Er wordt nu een wizard geopend. Selecteer het te importeren bestand in de wizard.
  6. Het bestand wordt nu ingelezen. Indien er geen fouten zijn kan de wizard afgesloten worden via Volgende en dan Voltooien in de laatste stap van de wizard.

Import Artikel Prijzen

Indeling XML-bestand Artikelprijzen

Het XML-bestand voor het inlezen van artikelprijzen dient een element <PT_Articles> te bevatten. Binnen dit element worden de artikelen als element <PT_Article> opgegeven.
Hieronder zijn alle verplichte elementen in het XML-bestand beschreven. Overige elementen in het bestand worden overgeslagen en niet ingelezen.
Zie ook de volgende paragraaf voor een voorbeeld.

Bovenliggend element Element Data Type Verplicht Opmerking
  PT_Articles   Ja Element met de artikelgegevens
PT_Articles PT_Article   Ja Element met gegevens van een artikel
PT_Article Code String(25) Ja Unieke code voor het artikel.
Aan de hand van deze code wordt het artikel opgezocht in Matrix Project.
PT_Article PriceUnit Double Ja De prijs per dimensie eenheid in Euro.
Deze prijs wordt bijgewerkt indien het artikel is gevonden in Matrix Project.

Voorbeeld XML-bestand Artikelprijzen

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<PT_Articles>
  <PT_Article>
    <Code>BUVA-1309001</Code>
    <PriceUnit>20</PriceUnit>
  </PT_Article>
  <PT_Article>
    <Code>BUVA-1309002</Code>
    <PriceUnit>999.66</PriceUnit>
  </PT_Article>
  <PT_Article>
    <Code>BUVA-1309003</Code>
    <Description>Tourfiets</Description>
    <PriceUnit>666.99</PriceUnit>
  </PT_Article>
  <PT_Article>
    <Code>BUVA-1309006</Code>
    <PriceUnit>11</PriceUnit>
  </PT_Article>
</PT_Articles>