MatrixKozijn API 40

Deze pagina beschrijft MatrixProject en de service MatrixKozijn API 40 (ook wel "MatrixKozijn WebManager").
Deze pagina is van toepassing voor MatrixKozijn Project 4.0.

De MatrixKozijn API is een service die gegevens van MatrixKozijn 4.0 (Hout en Kunststof) ontsluit.
Deze service vervangt de Matrix.MxProject.MxKozijn.Web.Service (deze wordt alleen nog gebruikt voor communicatie met MatrixKozijn Hout 3.5 en MatrixKozijn Kunststof 3.0).

Voor het gebruik van de MatrixKozijn API dienen we twee situaties te onderscheiden:

• Gebruiker werk met alleen MatrixKozijn Hout (of MatrixKozijn Kunststof) en MatrixProject lokaal
  • Gebruiker werkt met een centrale server

Onderstaand per situatie een uitleg.

Lokaal

Lokaal wordt de MatrixKozijn API met MatrixKozijn mee geïnstalleerd.

MxP_MxKWebmanager_Local

Server

Op de server wordt de MatrixKozijn API geïnstalleerd.

Het installeren van MatrixKozijn Hout 4.0 of MatrixKozijn Kunststof 4.0 is niet (meer) nodig. De MatrixKozijn API bevat alle bibliotheken voor Hout en Kunststof.
MatrixProject (maar ook de MatrixKozijn dekstop) maakt verbinding met de MatrixKozijn API die op de server draait.

MxP_MxKWebmanager_Server

In deze situatie wordt op de clients dus geen MatrixKozijn API geïnstalleerd (kan uitgeschakeld worden in de setup van MatrixKozijn).

API

De MatrixKozijn WebManager service kan gestopt worden via: http://host:port/api/system_shutdown

http://127.0.0.1:2000/api/system_shutdown

Bij de MatrixKozijn WebManager is ook de wget.exe tool geïnstalleerd waarmee deze opdracht verstuurd kan worden:

bin\wget.exe --method POST --timeout=0 --quiet http://127.0.0.1:2000/api/system_shutdown