S

Sectdir = Een block of family waarin de eigenschappen van een sectie is vastgelegd. Deze eigenschappen zijn o.a. de overspanningsrichting, het nummer of merk van de sectie, de productgroep, het type element, enz

sectdir_acad
Voorbeeld Sectdir AutoCAD
sectdir_revit
Voorbeeld sectdir Revit

Sectie = Een gebied waarin elementen worden gegenereerd. In AutoCAD een gesloten polylijn in de laag ZA_Section. In Revit is het een structural floor, na het plaatsen van de sectdir wordt het een IC-Prefab sectie. In Revit  is dit een Structural Floor

SUB(bestand) = Een sub is een bestand dat is gekoppeld aan een instortmateriaal. In dit bestand wordt gedefinieerd hoe het bestand eruit ziet in het platenboekje en in IFC. Sub bestanden regelen hoe het betreffende instortmateriaal gexporteerd wordt naar productiebestanden en/of andere systemen. (Denk aan erp systemen of productieplanning systemen).

Er bestaan enkele speciale subs die niet aan een specifiek instortmateriaal gekoppeld zijn:

• ELM.sub: hierin kunnen export instellingen per element opgenomen worden.
  • PRJ.sub: hierin kunnen exportinstellingen per project opgenomen worden.
  • _IFCZERO.sub: ten behoeve van de de markering van het nulpunt in IFC.