Invoerstap - Vakken

Met de invoerstap Vakken kunnen Vak Voorkeuzes aan de kozijn merken in het project worden toegekend.

Het toekennen van een Vak Voorkeuze aan een merk kan op verschillende manieren:

1. Selecteer uit de Vak Voorkeuze lijst (linkzijde van het scherm) een Vak Voorkeuze door hier met de linker muisknop op te klikken en klik, wederom met de linker muisknop, vervolgens in het tekengedeelte van het scherm in het vak waar de Vakvoorkeuze moet komen. De Vak Voorkeuze is nu als een 'Individueel vak' toegekend aan het kozijn merk.
  2. Houdt de 'Shift' toets op het toetsenbord ingedrukt en selecteer uit de Vak Voorkeuze lijst (linkzijde van het scherm) een Vak Voorkeuze door hier met de linker muisknop op te klikken en klik, wederom met de linker muisknop, vervolgens in het tekengedeelte van het scherm in het vak waar de Vakvoorkeuze moet komen (blijf de 'Shift toets ingedrukt houden totdat de Vak Voorkeuze in het merk staat). De Vak Voorkeuze is nu als een 'Project vak' toegekend aan het kozijn merk.
  3. Ga naar het menu 'Project' en klik op 'Vak Voorkeuzes...'. Klik vervolgen op de knop Importeren. Kies vervolgens uit de lijst met getoonde 'Vak Voorkeuzes' de 'Vak Voorkeuze' die in het huidige project geïmporteerd moet worden en klik op Selecteer. Sluit vervolgens het scherm 'Vak Voorkeuzes...' en ga terug naar de 'Invoerstap - Vakken'. Onder aan de lijst met 'Vak Voorkeuzes' zijn de tabs 'Bibliotheek' en 'Project' te zien. Klik op de tab 'Project'. Vervolgens selecteer de Project Vak Voorkeuze die moet worden toegepast en klik daarna in het tekengedeelte van het scherm in het vak waar de Project Vak Voorkeuze moet komen.

z

z

Functies

Grafische Invoer Draairichting Wijzigen

Met deze optie kan de draairichting van een vak gewijzigd worden.

Grafische invoer Objecten Verwijderen

Hiermee kan een vak of een selectie van vakken worden verwijderd.

Grafische Invoer  Vak Voorkeuzes (Project)

Met deze knop wordt een overzicht weergegeven van alle merken met hun betreffende vakken. Hier kunnen eventuele vakken gewijzigd worden.

Object eigenschappen

Zodra een of meerdere vakken geselecteerd zijn kunnen de eigenschappen hiervan aangepast worden.

Grafische Invoer Grafische Invoer Breedte / Hoogte Gelijkmatig Verdelen

Selecteer eerst een aantal vakken door het indrukken van Controltoeta terwijl de vakken worden geselecteerd en kies vervolgens deze functie om de vakken dezelfde maatvoering te geven.

Tijdens deze actie is het mogelijk dat maten van niet geselecteerde vakken aan worden gepast.

Grafische Invoer Glasdikte optimaliseren

Zie hiervoor het hoofdstuk Windlastberekening Glas.

Volgende stap: Roede Beglazing