002 - Een particulier als nieuwe klant invoeren

Hier zal beschreven worden hoe een particulier als nieuwe klant kan worden ingevoerd.

Stap 1.

Ga naar het lint Algemeen

Stap 2.

Klik op Wizard Nieuwe Persoon

Stap 3.

De wizard Nieuwe Persoon wordt geopend met de Welkomspagina.

Door in de pick box voor 'Welkomspagina overslaan de volgende keer dat u de wizard start' een vinkje te zetten, wordt deze welkomspagina voortaan niet meer getoond.

Klik op Volgende

Stap 4.

Eigenschappen Persoon.

Vul hier de gewenste gegevens in. De velden 'Achternaam' en 'Geslacht' zijn verplicht in te voeren velden.

Klik vervolgens op Volgende

Stap 5.

Vestigingsadres Persoon.

Vul hier het adres van de particulier in en klik dan op Volgende

Stap 6.

Postadres Persoon

Vul hier het postadres van de particulier in en klik op Volgende

Stap 7.

Extra Instellingen

Vink in dit scherm aan 'Debiteur maken' en 'Klant maken'. Klik daarna op Volgende

Stap 8.

Maak Debiteur aan

Indien er met MatrixProject verkoop facturen worden aangemaakt vul dan altijd het veld 'Betalingsvoorwaarde (Standaard)' in.

Indien er vanuit MatrixProject een koppeling plaatsvind naar een financieel administratie pakket vul dan ook de velden 'Debiteur nr.' en 'Grootboekrekening' in. Debiteurnummers kunnen automatisch gegenereerd worden.

Klik vervolgens op Volgende

Stap 9.

Maak klant aan

In dit scherm hoeft niets te worden ingevuld.

Klik op Volgende

Stap 10.

Gegevens Persoon compleet.

Indien het overzichtsscherm van de organisatie niet direct getoond hoeft te worden zet dan geen vinkje in de pick box 'Open de Persoon in een overzichtsscherm na het beëindigen van de wizard.

Klik op Voltooien