MatrixKozijn Project Services 4.0

MatrixKozijn Project Services 4.0.25471 Release candidate

MatrixKozijn Project 4.0 services met ondersteuning Matrix.Drive en M.E.S.

Voor installatieinstructie zie:
https://knowledge-base.matrix-software.com/nl/help/matrixproject/install

Voor gedetailleerde informatie over MatrixKozijn Project MES zie:
http://knowledge-base.matrix-software.com/nl/help/matrixproject/system/matrixproject-MES
Voor documentatie over de MatrixProject services zie:
http://knowledge-base.matrix-software.com/nl/help/matrixproject/system/matrixproject-services
Voor documentatie van de Tijdregistratie hardware zie:
http://knowledge-base.matrix-software.com/nl/help/matrixproject/system/timetrack-hardware

Deze setup bevat:

• Tijdregistratie service voor Vicking en Newland NQuire terminals voor MatrixKozijn Project 4.0
  • MatrixProject service en instellingen app voor algemene taken voor MatrixKozijn Project 4.0
  • Matrix.Drive.Server
  • MongoDB
  • Matrix.Drive.File.Processing.Service
  • Matrix.MxProject.MxKozijn.Web.Service
  • Matrix.MxProject.WorkStation.Service
  • Matrix.MES.Server
  • Matrix.MxProject.ReportsPrinting.Service
  • Matrix.MxProject.Web.Service
  • Matrix.Project.Server
  • Matrix.WebKozijn.Project.Sync.Service

MatrixProject database revisie: 4.0.0.0.

Compatibiliteit:

• MatrixKozijn Hout 4.0 SP4 (build 8198 of hoger)
  • MatrixKozijn Hout 3.5 SP6 (build 7766 of hoger
  • MatrixKozijn Kunststof 4.0 is nog niet compatibel
  • MatrixKozijn Kunststof 3.0 SP4 (build 5811 of hoger)
  • MatrixKozijn Elementen 1.7 (met oude productentabel)

De setup update automatisch een voorgaande installatie.
Indien er problemen optreden na de installatie deïnstalleer dan de applicatie volledig en installeer deze opnieuw.

MatrixKozijn Project Services 4.0.25471 Release candidate

Verbeteringen

• Tijdreg Service: Wanneer een gebruiker zich buiten meld op een Hardware terminal dan wordt de gebruiker ook afgemeld in de MES Website.
  • Matrix.MES.Server: In de MES Website wordt de Locatie van een Bok direct opgeslagen na het aanpassen van de locatie.
    De knop om de Bok bij te werken is verwijderd omdat deze niet meer gebruikt behoeft te worden.

Oplossingen

• Matrix.MES.Server: In de MES website werd soms de inhoud van een levering niet correct bijgewerkt waardoor er nog merken van een voorgaande levering werden getoond.

MatrixKozijn Project Services 4.0.25458 Release candidate

Oplossingen

• Matrix.MES.Server: Het opzoeken van een Fase via de barcode van de fase werkte niet meer in de MES wesbite.

MatrixKozijn Project Services 4.0.25457 Release candidate

Oplossingen

• Matrix.MxProject.ReportsPrinting.Service: Het afdrukken van rapporten door actie in de MES website werkte niet wanneer het rapport kozijnafbeelding bevatte.

MatrixKozijn Project Services 4.0.25448 Release candidate

Verbeteringen

MatrixKozijn Project Services 4.0.25444 Release candidate

Verbeteringen

MatrixKozijn Project Services 4.0.25439 Release candidate

Verbeteringen

• Matrix.MES.Server: Per werkplek kan ingesteld worden of afgesloten fasen getoond dienen te worden in de MES website.
    In de MES Website wordt aangegeven dat de fase afgesloten is.

Oplossingen

• Database Beheer: Het was in Databasebeheer niet meer mogelijk om een wachtwoord of een leeg wachtwoord in te stellen voor een SQL Gebruiker.

MatrixKozijn Project Services 4.0.25434 Release candidate

Verbeteringen

• Setup: De setup is aangepast naar een Major setup welke de voorgaande versies van 3.0 en 4.0 verwijderd.
  • Algemeen: Alle NodeJS web servers zijn herzien.
    De servers bestaan voortaan uit één executable die gestart wordt.
    Hierdoor is het bijwerken en onderhoud van de services eenvoudiger.

Ook is de installatie van NodeJS niet meer noodzakelijk. Deze is verwijderd uit de setup.

Enkele services zijn hernoemd:
    Matrix.MxProject.WorkStation.Web --> Matrix.MES.Server
    Matrix.MxProject.Web --> Matrix.Project.Server
  • Matrix.MES.Server: De menu's in de MES website zijn verbeterd waardoor de website ook op kleinere schermen werkt.

MatrixKozijn Project Services 4.0.25425 Beta

Oplossingen

• Algemeen: Bevat alle wijzigingen van MatrixKozijn Project Services 3.0 build 25410.

MatrixKozijn Project Services 4.0.25415 Beta

Oplossingen

• Matrix.Drive.File.Processing.Service: Er konden nog fouten optreden in Matrix.Drive.File.Processing.Service bij het bijwerken van een MatrixKozijn hout 4.0 project.

MatrixKozijn Project Services 4.0.25411 Beta

Verbeteringen

Oplossingen

• Matrix.Drive.File.Processing.Service: Barcodes en RFID worden in batch geüpload.
    Voorheen werden alle barcodes RFID stuk voor stuk geüpload wat een slechte performance tot gevolg had.

Voor een correcte werking is minimaal nodig MatrixKozijn WebManager API 4.0.8219 SP5.

MatrixKozijn Project Services 4.0.25387 Beta

Oplossingen

• Algemeen: De weergave van afbeeldingen voor Kozijnen en vakken in de rapporten is aangepast.
    Voor de afbeeldingen wordt er door MatrixKozijn WebManager API een bitmap afbeelding aangemaakt in plaats van een vector afbeelding.
    Voor deze aanpassing is MatrixKozijn WebManager API Servicepack 5 noodzakelijk.
  • Matrix.MxProject.ReportsPrinting.Service: De Matrix.MxProject.ReportsPrinting.Service startte niet meer correct op door een fout in afhankelijkheden.
  • Matrix.MxProject.WorkStation.Web: In de MES website kon een kozijn toegevoegd worden aan een Bok van een andere levering wanneer de bok binnen een andere levering actief was gemaakt.
    Nu wordt dit voorkomen en wordt de melding "Er is geen bok actief! Selecteer eerst een bok die actief is!" getoond.
  • Matrix.MxProject.WorkStation.Web: De MES website reageerde niet meer (Invoer barcode, inzoomen afbeeldingen, bladeren binnen merk) wanneer er op een afbeelding werd ingezoomd en daarna op een ander onderdeel werd geklikt.

MatrixKozijn Project Services 4.0.25376 Beta

Oplossingen

• Algemeen: De configuratie tool werd altijd gemaximaliseerd weergegeven. Dit is aangepast zodat het vorige formaat wordt hersteld.
  • Matrix.Drive.Server: Het openen van MatrixKozijn calculaties in MatrixKozijn 4.0 via de webmanager mislukte wanneer de calculatie niet de extensie .mxk of .mxkp had.

MatrixKozijn Project Services 4.0.25367 Beta

Verbeteringen

• Setup: De snelkoppelingen die de setup aanmaken heb gewijzigde namen.
  • Matrix.MxProject.WorkStation.Service: Afbeeldingen in de MES website worden getoond in SVG formaat. Hierdoor zijn deze afbeeldingen duidelijk dan bitmap afbeeldingen en is de performance verbeterd.

Oplossingen

• Algemeen: Voor de ondersteuning van de nieuwe MatrixKozijn WebManager API is een wijziging in de database nodig.
    MatrixKozijn 4.0 project zullen pas correct werken na het opnieuw verwerken van de calculatieresultaten na de aanpassing van de database.
  • Algemeen: De Configuratie Tool werkte niet correct wanneer MatrixKozijn Hout 4.0 niet was geïnstalleerd.
    Het ophalen van het bestand met de poort voor MatrixKozijn WebManager API mislukte.
  • Algemeen: Ondersteuning MatrixKozijn WebManager API 4.0.8198 Beta SP4 voor verbeterde performance en ondersteuning SVG afbeeldingen.
  • Matrix.MxProject.WorkStation.Service: MatrixKozijn Kunststof 3.0 werden niet ondersteund in de MES website.

MatrixKozijn Project Services 4.0.25345 Beta

Verbeteringen

• Setup: Verbeterde afhandeling van de installatie van services.

MatrixKozijn Project Services 4.0.25342 Beta

Oplossingen

• Algemeen: In de configuratie tool werden instellingen niet altijd correct opgeslagen wanneer een geselecteerde service werd aangepast.

MatrixKozijn Project Services 4.0.25335 Beta

MatrixKozijn Project Services 4.0.20367 Beta

Verbeteringen

• Setup: "WebView2 Runtime" wordt niet nogmaals geïnstalleerd als deze al geïnstalleerd is.
  • Setup: De voortgang wordt beter weergegeven tijdens de installatie.
  • Setup: In de configuratie tool kon de Matrix.MxProject.WorkStation.Web niet gestart worden in de wizard indien er een SSL website was opgegeven.
  • Algemeen: De services van matrixProject zijn aangepast zodat het niet meer nodig is om een IP-adres op te geven.
    De service wordt bij een instelling "Publiek" automatisch gebonden aan de beschikbare IP-adressen van de server/pc.
  • Matrix.MxProject.WorkStation.Web: In de MES website worden alleen nog de details getoond van het geselecteerde merk/vak.
  • Matrix.MxProject.WorkStation.Web: Voor MatrixKozijn 4.0 calculaties kunnen details getoond worden in de MES Website.
  • Matrix.MxProject.WorkStation.Web: In de 3D weergave in de MES website kunnen onderdelen geselecteerd worden waarop wordt ingezoomd.

MatrixKozijn Project Services 4.0.20322 Beta

MatrixKozijn Project Services 4.0.20260 Beta

MatrixKozijn Project Services 4.0.20245 Beta

Verbeteringen

• Setup: Verbeterde setup
    Services worden correct verwijderd bij deinstallatie of verwijderen feature
    Services worden gestopt voor een correct update
    Enkele fouten in de setup gecorrigeerd

MatrixKozijn Project Services 4.0.20211 Beta

MatrixKozijn Project Services 4.0.20177 Beta

Verbeteringen

• Setup: De setup stopt de NodeJS services voordat deze worden bijgewerkt.
  • Setup: De setup verwijderd de NodeJS services bij het deinstalleren.
  • Algemeen: In de configuratie tool kunnen de instellingen voor MatrixKozijn WebManager API opgegeven worden.

Oplossingen

• Setup: De setups werden voorzien van het buildnummer van 3.0 i.pv. dat van 4.0.
  • Matrix.MxProject.WorkStation.Web: Ondersteuning van 3D weergave van MatrixKozijn 4.0 merken.

MatrixKozijn Project Services 4.0.20078 Alpha (Extern)