MatrixKozijn Project Services 3.0 SP1

MatrixKozijn Project Services 3.0.18576 Beta SP1

Oplossingen

• Setup: Een aantal kleine verbeteringen in de setup

MatrixKozijn Project Services 3.0.18499 Beta SP1

Verbeteringen

• Matrix.MxProject.WorkStation.Web: Bij de merkomschrijving (Voorbeeldweergaven, Artikelen) wordt het aantal van het merk binnen de fase weergegeven.
  • Matrix.MxProject.WorkStation.Web: Bij de inhoud van een Levering worden voor de merken in de levering de Fase en het Merk in aparte kolommen getoond. Hierdoor kan er op zowel de fase als het merk gesorteerd worden.
  • Matrix.MxProject.WorkStation.Web: De configuratie van de Matrix.MxProject.WorkStation.Web is gewijzigd. De workstation_host wordt nu ook geconfigureerd in config.json. Hiervoor is een aanpassing nodig in de config bij bestaande installaties: Zie ook: http://knowledge-base.matrix-software.com/nl/help/matrixproject/system/matrixproject-MES#Matrix.MxProject.WorkStation.Web

Oplossingen

• Matrix.MxProject.WorkStation.Web: Wanneer er voor een Bok geen locatie was ingevoerd dan werde Bokkenregistratie niet correct etoond in de MES website.
  • Matrix.MxProject.WorkStation.Service: Wanneer een barcode/RFID werd aangeboden in een ongeldig formaat dan gaf de webservice toch succesvol terug als resultaat.
  • Matrix.Drive: Wanneer me inlogt de website van de Matrix.Drive service (http://iphost:port) dan wordt met doorgestuurd naar de pagina met het actuele log van de Matrix.Drive service (http://iphost:port/app-log).

MatrixKozijn Project Services 3.0.18391 Beta SP1

Verbeteringen

• Matrix.Drive: Binnen Matrix.Drive kunnen gebruikers met admin rechten de eigenaar van een bestand of alle bestanden binnen een map wijzigen.

Oplossingen

• Algemeen: Het ophalen van gebruikersrechten was afhankelijk van hoofdlettergebruik in de gebruikersnaam. Logde men in met USER maar waren de rechten opgeslagen onder user dan werden de rechten niet opgehaald. Dit is gecorrigeerd zodat het gebruik van hoofdletter bij het ophalen van rechten in SQLServer geen verschil meer maakt.
  • Matrix.MxProject.WorkStation.Web: Wanneer een Merk uit een Fase werd verwijderd kon dit ertoe leiden dat de fase niet meer geladen kon worden in de MES website.
  • Matrix.Drive: Publieke bestanden konden niet verwijderd worden door andere gebruikers dan de eigenaar van het bestand. Hierdoor was het bijvoorbeeld niet mogelijk dat calculators bestanden van elkaar konden wissen. Voor publieke bestanden zijn nu Groepen aangemaakt binnen Matrix.Drive. Wanneer een eigenaar van een bestand bij een groep behoord dan hebben alle gebruikers in dezelfde groep de rechten van de groep op het bestand. Voor een correct werking is het van belang dat groepen worden aangemaakt. Zie hiervoor het artikel http://knowledge-base.matrix-software.com/nl/help/matrixproject/system/matrixproject-MatrixDrive_usergroups binnen de MatrixProject kennisbank.
  • Matrix.Drive: Het kon voorkomen dat een MatrixKozijn calculatie niet correct vrijgegeven werd (bijvoorbeeld door de WorkStation service) wanneer deze op meerdere plekken benaderd werd.

MatrixKozijn Project Services 3.0.18328 Beta SP1

Oplossingen

• Matrix.Drive: Documentsjablonen werden niet meer correct opgehaald uit Matrix.Drive.
  • Matrix.Drive: Bij het aanmaken van mappen in Matrix.Drive kwam het voor dat indien de map een gelijke naam had (bijvoorbeeld twee calculaties met dezelfde omschrijving) dat de mappen gedeeld werden door meerde objecten. Hierdoor werden de bestanden bij meerdere object weergegeven. Deze fout trad vooral op bij het accepteren van een offerte tot een opdracht. Maar kon ook voorkomen indien object verwijderd werden en later opnieuw aangemaakt.

MatrixKozijn Project Services 3.0.18300 Beta SP1

Verbeteringen

• Matrix.MxProject.WorkStation.Web: Per werkplek kan er ingesteld worden of de werknemers automatisch naar binnen/naar buiten gemeld dienen te worden bij het in-/uitloggen op de werkplek.
  • Matrix.MxProject.WorkStation.Web: In de dropdown met werkgever om in te loggen op een werkplek worden allen nog de namen van de werknemers getoond en niet meer de barcode.
  • Matrix.MxProject.WorkStation.Web: De kolommen voor Voltooid en Probleem zijn verkleind door nog maar een letter te tonen in de kolomkop.

Oplossingen

• Setup: In de setup ontbrak de bibliotheek System.Net.Http waardoor Matrix.Drive niet correct meer werkte.

MatrixKozijn Project Services 3.0.18270 Beta SP1

Verbeteringen

• Matrix.MxProject.WorkStation.Web: Sommige omschrijvingen voor werkplekken (met meerdere spaties achterelkaar) werkten niet in de Workstation website.
  • Matrix.Drive: Logbestanden van Matrix.Drive worden voortaan opgeslagen in de map "log" binnen de map waar de Matris.Drive service is geïnstalleerd. Er wordt per dag een log aangemaakt. De logs kunnen ook via de websservice bekeken worden via http://iphost:port/app-log.
  • Matrix.Drive: Alle bestanden binnen Matrix.Drive hebben voortaan een datum van aanmaken en een datum van laatste bewerking.
  • Matrix.Drive: Bij het importeren van een e-mail in Matrix.Drive wordt het onderwerp van de e-mail opgeslagen in het het onderwerp binnen Matrix.Drive.
  • Matrix.Drive: Wanner er in Matrix.Drive geen gebruikers bestaan dan wordt deze automatisch de gebruiker 'admin' aangemaakt met wachtwoord 'admin'.

MatrixKozijn Project Services 3.0.18214 Beta SP1

Oplossingen

• Matrix.Drive: Wanneer een bestand nog in gebruik was en er werd geprobeerd dit te uploaden naar Matrix.Drive dan trad er een fout op die niet afgehandeld werd.
  • Matrix.Drive: Tijdens het uploaden van heel veel bestanden naar Matrix.Drive (bijvoorbeeld tijdens de conversie) konden er problemen optreden met het vol raken van het geheugen (OutOfMemoryException).

MatrixKozijn Project Services 3.0.18191 Beta SP1

Oplossingen

• Matrix.Drive: Het groeperen van mappen onder een hoofdmap voor het object type werkte niet correct.

MatrixKozijn Project Services 3.0.18178 Beta SP1

Verbeteringen

• Matrix.Drive: In de HTML weergave (Inkooporders, Verkoopfacturen, Gebeurtenissen. etc) worden documenten in submappen nu ook getoond.
  • Matrix.Drive: Documenten kunnen rechtstreeks in de HTML weergave (Inkooporders, Verkoopfacturen, Gebeurtenissen. etc) bekeken worden en worden niet in een externe browser geopend.

MatrixKozijn Project Services 3.0.18158 Beta SP1

Verbeteringen

• Matrix.MxProject.WorkStation.Web: Er is een knop toegevoegd in de tabel met artikelen om problemen met het artikel te registreren. Het popup menu werkte niet op iOS devices.
  • Matrix.MxProject.WorkStation.Service: Wanneer er voor een werkplek geen kostensoort voor de tijdregistratie is opgegeven dan worden er geen tijden geregistreerd.

MatrixKozijn Project Services 3.0.18120 Beta SP1

MatrixKozijn Project Services 3.0.18111 Beta SP1

Verbeteringen

• Matrix.MxProject.WorkStation.Web: In de MES website (Matrix.MxProject.WorkStation.Web) wordt het Matrix Software logo weergegeven.

Oplossingen

• Database Beheer: Op Windows Server 2019 kon het voorkomen dat Documentenbeheer geen verbinding kon maken met de SQL Server voor de conversie van Documentbeheer naar Matrix.Drive. Verbindingsmethode aangepast van provider SQLOLEDB naar SQLNCLI11.

MatrixKozijn Project Services 3.0.18071 Beta SP1

Oplossingen

• Matrix.MxProject.WorkStation.Web: Wanneer geen barcode was opgegeven en de gebruiker klikte op zoeken volgde er een fout.

MatrixKozijn Project Services 3.0.18065 Beta SP1

Oplossingen

• Matrix.Drive: Er trad een fout op bij het automatisch wijzigen van de foldernaam in Matrix.Drive wanneer de gebruiker in Matrix.Drive geen admin rechten had.

MatrixKozijn Project Services 3.0.18055 Beta SP1

Verbeteringen

• Matrix.Drive: Mappen in Matrix.Drive worden voortaan gegroepeerd onder een hoofdmap voor het object type. Zo kunnen bijvoorbeeld alle mappen voor Opdrachten teruggevonden worden onder de map PROJ_Project. Dit groeperen wordt alleen toegepast op mappen di nieuw aangemaakt worden. Oude mappen behouden hun originele structuur.
  • Matrix.Drive: Mappen in Matrix.Drive worden voortaan hernoemd wanneer het object waarvoor de map is aangemaakt hernoemd wordt.
  • Matrix.Drive: De Matrix.Drive weergave binnen de beheer app heeft voortaan een mogelijkheid om boomweergave met mappen te verversen.

Oplossingen

• Matrix.MxProject.WorkStation.Web: In de MES website wordt voor werkplekken alleen nog de Omschrijving getoond en niet meer de Code.
  • Matrix.MxProject.WorkStation.Web: Bij het toevoegen van een barcode/RFID werd de voorgaande code niet leeg gemaakt in het dialoog binnen de website.

MatrixKozijn Project Services 3.0.18004 Beta SP1

Oplossingen

• Matrix.MxProject.WorkStation.Service: Het ophalen van de hostname is verwijderd omdat dit fouten veroorzaakte. ook is de performance nogmaals verbeterd indien er gebruik wordt gemaakt van het toekennen van IP adressen aan werkplekken.

MatrixKozijn Project Services 3.0.17976 Beta SP1

Oplossingen

• Matrix.MxProject.WorkStation.Web: Performance verbeterd indien er geen Host/Ip's zijn opgegeven per werkplek.
  • Matrix.MxProject.WorkStation.Service: Het ophalen van de Hostnaam veroorzaakte een fout in de Matrix.MxProject.WorkStation.Service service.

MatrixKozijn Project Services 3.0.17950 Beta SP1

Verbeteringen

• Algemeen: LZ4 compression wordt nu ook ondersteund voor het openen van MatrixKozijn Kunststof calculaties gedownload uit WebKozijn.
  • Matrix.MxProject.WorkStation.Web: Configuratie is gewijzigd, zie: http://knowledge-base.matrix-software.com/nl/help/matrixproject/system/matrixproject-MES#Matrix.MxProject.WorkStation.Web. Dit is gedaan voor de ondersteuning van https websites.
  • Matrix.MxProject.WorkStation.Service: Configuratie is gewijzigd, zie: http://knowledge-base.matrix-software.com/nl/help/matrixproject/system/matrixproject-MES#Matrix.MxProject.WorkStation.Service. Dit is gedaan voor de ondersteuning van https websites.

MatrixKozijn Project Services 3.0.17945 Beta SP1

Oplossingen

• Matrix.Drive: De voorbeeldweergave van afbeeldingen werkte niet altijd correct.

MatrixKozijn Project Services 3.0.17906 Beta SP1

Oplossingen

• Matrix.Drive: Bij het automatisch vrijgeven van MatrixKzoijn calculaties werden de barcodes/RFIDs niet gesynchroniseerd.
  • Matrix.Drive: Projecten werden niet correct aangemaakt in de Matrix.Drive storage.
  • Matrix.Drive: Bij het wijzigen van gebruiker en gebruikersinstellingen in Matr.Drive trad een fout op.

MatrixKozijn Project Services 3.0.17880 Beta SP1

Verbeteringen

• Matrix.MxProject.WorkStation.Web: Bij de werkplek kunnen meerdere IP adressen of Hostnames opgegeven worden van de devices waar de werkplek beschikbaar dient te zijn. Scheid de namen door een comma.
  • Matrix.MxProject.WorkStation.Web: Bij het verversen van de website wordt automatisch het veld voor het invoeren van de barcdoe gefocused.

Oplossingen

• Matrix.MxProject.WorkStation.Web: De laatste logins op een werkplek worden onthouden en de volgende keer weer automatisch ingevuld.
  • Matrix.MxProject.WorkStation.Web: De barcodes werden hoofdlettergevoelig gezocht. Dit is aangepast zodat het niet meer uitmaakt of er hoof- of kleine letters worden gebruikt.
  • Matrix.MxProject.WorkStation.Web: In de fase website werkte het filteren op vakken niet.
  • Matrix.Drive: In de conversie van matrix.Drive worden meer statussen aangegeven die door support gebruikt kunnen worden om problemen op te lossen.
  • Matrix.Drive: In de conversie van de Matrix.Drive zijn een aantal problemen opgelost die konden optreden bij ongeldige bestandsnamen in de oude Documentenbeheer.

MatrixKozijn Project Services 3.0.17842 Beta SP1

Verbeteringen

• Database Beheer: Er is een opdracht toegevoegd waarmee een bestaande Matrix.Drive geheel leeg gemaakt kan worden voor testdoeleinden.