Offertes

Nadat de aanvraag succesvol is geregistreerd kan de calculator starten met het opstellen van een offertecalculatie. Binnen MatrixProject zijn er meerdere startpunten binnen dit proces.

Deze pagina demonstreert het startpunt vanuit het werknemer-scherm, volg onderstaande instructies.

Werknemer
  1. Klik op Algemeen in het lint
  2. Klik op het pictogram boven de naam van de ingelogde gebruiker voor het Werknemer scherm
  3. Klik op Aanvragen in het navigatiepaneel voor een overzicht van alle Aanvragen die gekoppeld zijn aan deze werknemer
  4. Selecteer de gewenste aanvraag die Offerte moet worden

Offerte van Aanvraag
  1. Klik met rechtermuisknop op de gewenste Aanvraag
  2. Klik op Offerte van Aanvraag

Wizard nieuwe Offerte

Vul hier alle gewenste gegevens aan en klik op Volgende.

Wizard nieuwe Offerte - Offerte Klanten

In dit scherm kunnen de klanten die gekoppeld zijn aan de Aanvraag meegenomen worden naar de Offerte. Wanneer er meerdere Klanten gekoppeld zijn aan deze Aanvraag kunnen deze eventueel ge(de)selecteerd worden. Klik op Volgende.

Wizard nieuwe Offerte - Voltooien

Vink alles aan zodat MatrixProject alles aanmaakt wat benodigd is voor het maken van een Offertecalculatie.

Een standaard Deelofferte is de eerste Deelofferte die wordt aangemaakt. Een Deelofferte bevat Calculaties, aan de Calculaties kunnen calculatiebestanden (projecten) gekoppeld worden.

Klik op Voltooien, de aangemaakte Offerte wordt vervolgens geopend in het navigatiepaneelonderdeel Deeloffertes.

Nieuw Calculatiebestand

Het scherm Deeloffertes wordt geopend.

1. Klik op tabblad Offertecalculaties om deze te tonen
  2. Klik op de Offertecalculatie
  3. Klik op Nieuw Calculatiebestand

Nu wordt er een nieuw project geopend. Na bewerken, kan het geopende programma worden afgesloten en opgeslagen. Nu teruggekomen in het Offerte-scherm kan de calculatie verwerkt worden.

Verwerken Calculatie
  1. Klik op Opslaan Calculatiebestand om het bestand vrij te geven, deze kan vervolgens door anderen worden bewerkt
  2. Klik op Verwerken Calculatie om de calculatieresultaten in MatrixProject te verwerken

De knop Bewerk Calculatie opent het project opnieuw.

De knop Wizard Verwerken Calculatie biedt extra mogelijkheden bijvoorbeeld het selectief verwerken (van toepassing bij grotere project)

De knop Nieuw Calculatiebestand zorgt er nu voor dat een bestaand calculatiebestand wordt overschreven door een nieuwe

De knop Open Calculatie zorgt ervoor dat de Offertecalculatie in een nieuw tabblad geopend wordt, het dubbelklikken op de Deelofferteregel of de Offertecalculatie heeft hetzelfde resultaat

Verwerken Calculatie - Dialoog

Na het klikken op Verwerken Calculatie wordt een nieuw venster geopend, wanneer er geen fouten in de Calculatieresultaten zijn geconstateerd wordt dit scherm automatisch afgesloten. Als er wel fouten zijn krijgt de gebruiker de kans om deze te inspecteren.

Daarna kan er op Opslaan worden geklikt om de resultaten op te slaan.