MatrixKozijn Project Services 3.0 SP4

MatrixKozijn Project Services 3.0.25453 Release candidate SP4

Service pack 4 van MatrixKozijn Project 3.0 services met ondersteuning Matrix.Drive en M.E.S.

Voor gedetailleerde informatie over MatrixKozijn Project MES zie:
http://knowledge-base.matrix-software.com/nl/help/matrixproject/system/matrixproject-MES
Voor documentatie over de MatrixProject services zie:
http://knowledge-base.matrix-software.com/nl/help/matrixproject/system/matrixproject-services30
Voor documentatie van de Tijdregistratie hardware zie:
http://knowledge-base.matrix-software.com/nl/help/matrixproject/system/timetrack-hardware

Deze setup bevat:

• Tijdregistratie service voor Vicking en Newland NQuire terminals voor MatrixKozijn Project 3.0
  • MatrixProject service en instellingen app voor algemene taken voor MatrixKozijn Project 3.0
  • Matrix.Drive.Server
  • MongoDB
  • NodeJS
  • Matrix.Drive.File.Processing.Service
  • Matrix.MxProject.MxKozijn.Web.Service
  • Matrix.MxProject.WorkStation.Service
  • Matrix.MxProject.WorkStation.Web
  • Matrix.MxProject.ReportsPrinting.Service
  • Matrix.MxProject.Web.Service
  • Matrix.MxProject.Web
  • Matrix.WebKozijn.Project.Sync.Service

MatrixProject database revisie: 3.0.4.0.

De setup update automatisch een voorgaande installatie.
Indien er problemen optreden na de installatie deïnstalleer dan de applicatie volledig en installeer deze opnieuw.

MatrixKozijn Project Services 3.0.25453 Release candidate SP4

Oplossingen

• Database Beheer: Bij het weergeven van fouten in het dialoog met foutrapportage kon zelf een fout optreden.

MatrixKozijn Project Services 3.0.25429 Release candidate SP4

Verbeteringen

• Matrix.MES.Server: Per werkplek kan er aangegeven worden of artikelen zonder aantal (aantal = 0) weergeven dienen te worden in de MES Website.

MatrixKozijn Project Services 3.0.25421 Release candidate SP4

Verbeteringen

• Matrix.MES.Server: Per werkplek kan ingesteld worden of afgesloten fasen getoond dienen te worden in de MES website.
    In de MES Website wordt aangegeven dat de fase afgesloten is.

Oplossingen

• Database Beheer: Het was in Databasebeheer niet meer mogelijk om een wachtwoord of een leeg wachtwoord in te stellen voor een SQL Gebruiker.

MatrixKozijn Project Services 3.0.25416 Release candidate SP4

Verbeteringen

• Matrix.MxProject.WorkStation.Web: De menu's in de MES website zijn verbeterd waardoor de website ook op kleinere schermen werkt.

MatrixKozijn Project Services 3.0.25410 Release candidate SP4

Verbeteringen

• Matrix.MxProject.WorkStation.Web: In de MES website voor Leveringen worden meer gegevens voor de levering getoond: Status, Leverdatum, Levermethode, Afleveradres, Opdracht.
  • Matrix.MxProject.WorkStation.Web: Het is binnen een levering niet meer toegestaan om een bok te wijzigen indien deze gemarkeerd is als Geladen (de bok dient eerst teruggezet te worden van de status geladen).
  • Matrix.MxProject.WorkStation.Web: Het is nu mogelijk om in een levering een bok te markeren als geladen en deze status ook weer ongedaan te maken.
  • Matrix.MxProject.WorkStation.Web: Binnen een levering is het aanpassen van de locatie van een bok is altijd mogelijk onafhankelijk van de status Geladen.
  • Matrix.MxProject.WorkStation.Web: Regels van artikelen in de MES Website worden geel gekleurd indien de omschrijving van het artikel eindigt op "!!".
  • Matrix.MxProject.WorkStation.Web: Indien voor een werkplek "Merken aan leveringen toevoegen" is ingeschakeld dan wordt de geladen levering in de MES website niet meer leeg gemaakt indien een merk binnen dezelfde opdracht wordt gescand.

MatrixKozijn Project Services 3.0.25397 Release candidate SP4

Verbeteringen

MatrixKozijn Project Services 3.0.25396 Release candidate SP4

MatrixKozijn Project Services 3.0.25379 Beta SP4

MatrixKozijn Project Services 3.0.25376 Beta SP4

Oplossingen

• Algemeen: In de configuratietool kan de stap voor het inrichten van de Matrix.MxProject.ReportsPrinting.Service overgeslagen worden indien deze niet geïnstalleerd is.
  • Matrix.Drive.Server: Bij het wijzigen van de eigenaar van alle bestanden trad er een fout op (Value cannot be null).
  • Matrix.MxProject.WorkStation.Web: In de MES website kon een kozijn toegevoegd worden aan een Bok van een andere levering wanneer de bok binnen een andere levering actief was gemaakt.
    Nu wordt dit voorkomen en wordt de melding "Er is geen bok actief! Selecteer eerst een bok die actief is!" getoond.
  • Matrix.MxProject.WorkStation.Web: De MES website reageerde niet meer (Invoer barcode, inzoomen afbeeldingen, bladeren binnen merk) wanneer er op een afbeelding werd ingezoomd en daarna op een ander onderdeel werd geklikt.

MatrixKozijn Project Services 3.0.25344 Beta SP4

Verbeteringen

• Setup: Verbeterde afhandeling van de installatie van services.

MatrixKozijn Project Services 3.0.25339 Beta SP4

Oplossingen

• Algemeen: In de configuratie tool werden instellingen niet altijd correct opgeslagen wanneer een geselecteerde service werd aangepast.

MatrixKozijn Project Services 3.0.25321 Beta SP4

Verbeteringen

• Algemeen: De services van matrixProject zijn aangepast zodat het niet meer nodig is om een IP-adres op te geven.
    De service wordt bij een instelling "Publiek" automatisch gebonden aan de beschikbare IP-adressen van de server/pc.

Oplossingen

• Matrix.Drive.Server: In de conversie van DocumentenBeheer naar MatrixDrive werden bestanden met bijzondere tekens niet correct geconverteerd.
  • Matrix.MxProject.WorkStation.Web: In de MES website bleef de Levering binnen Expeditie actief van een eerder gescand merk.
  • Matrix.MxProject.WorkStation.Web: In de MES website kan voortaan ingelogd en uitgelogd worden via een barcode.
    Het voorbeeld rapport "MES\MES_Employee_Barcodes.repx" toont enkele voorbeelden van deze barcodes.

De barcodes dient als volgt opgebouwd te worden

Inloggen:
    LI%CODEWERKPLEK%BARCODEWERKNEMER1%BARCODEWERKNEMER2...

Voorbeelden:
    LI%WP_AFK%E00000001
    LI%WP_AFK%E00000001%E00000040

Uitloggen:
    LO%BARCODEWERKNEMER1%BARCODEWERKNEMER2...

Voorbeelden:
    LO%E00000001
    LO%E00000001%E00000002%E00000040
  • Matrix.MxProject.WorkStation.Web: In de MES website binnen Expeditie werd niet de inhoud van de levering gecontroleerd voor het automatisch laden van de actieve Levering.
  • Matrix.MxProject.WorkStation.Web: Wanneer er een tijdregistratie werd geboekt op een Fase dan werd altijd de eerste Deelopdracht uit de Opdracht toegevoegd aan de tijdregistratie.
    Dit is gewijzigd zodat de eerste Deelopdracht waarvoor merken zijn toegekend aan de fase wordt gebruikt.
  • Matrix.MxProject.WorkStation.Web: Per werkplek kan er opgegeven worden of de werknemer die kunnen inloggen op de werkplek gefilterd dienen te worden op het feit dat ze toegekend zijn en de werkplek. Dit kan door de waarde van het vinkje "Werknemers login filteren op toegekend aan Werkplek" bij een werkplek aan te passen.
    Aangevinkt: Mogelijke werknemers worden gefilterd.
    Uit gevinkt: Alle werknemers kunnen inloggen

MatrixKozijn Project Services 3.0.20336 Beta SP4

Oplossingen

• Setup: De setup bevatte een ongeldige configuratie voor Matrix.Drive waardoor er een fout optrad in de configuratie applicatie.

MatrixKozijn Project Services 3.0.20312 Beta SP4

Oplossingen

• Matrix.MxProject.WorkStation.Service: Het toevoegen van een Barcode/RFID werkte niet correct nadat een Merk/Fase via een barcode/RFID was opgezocht.

MatrixKozijn Project Services 3.0.20279 Beta SP4

Oplossingen

• Matrix.Drive.Server: Het aanmaken van standaard barcodes is aangepast.
    Tijdens het aanmaken stopte het aanmaken indien een project niet gevonden kon worden.

MatrixKozijn Project Services 3.0.20271 Beta SP4

Oplossingen

• Algemeen: Matrix.Drive.File.Processing.Service draait niet meer als een http server op een poort, maar wordt direct aangeroepen door de andere services.
    De configuratie tool is hierop aangepast.
  • Algemeen: De manier waarop de Standaard Barcodes vanuit MatrixProject worden aangemaakt is gewijzigd.
    Barcodes worden voortaan niet meer doorgestuurd direct nadat een project wordt vrijgegeven, maar via een timer.
  • Database Beheer: In database revisie 3.0.0.0 worden de in de database opgeslagen weergaven hernoemd naar de nieuwe naamgeving.

MatrixKozijn Project Services 3.0.20231 Beta SP4

Verbeteringen

• Setup: Verbeterde setup
    Services worden correct verwijderd bij deinstallatie of verwijderen feature
    Services worden gestopt voor een correct update
    Enkele fouten in de setup gecorrigeerd

Oplossingen

• Matrix.MxProject.WorkStation.Web: Er traden problemen op met het synchroniseren van Barcodes naar de MatrixKozijn calculaties.
    Hierdoor bleven de barcodes elk uur opnieuw gesynchroniseerd worden.
    Hierdoor werden niet alle barcodes correct gesynchroniseerd.

MatrixKozijn Project Services 3.0.20212 Beta SP4

Verbeteringen

• Matrix.Drive.Server: Nieuwe functionaliteit voor het maken van Gedeelde Collecties is toegevoegd aan Matrix.Drive.

Oplossingen

• Matrix.Drive.Server: Het wachtwoord van een gebruiker in MatrixDrive kon niet gewijzigd worden.
    De fout "(412) Precondition Failed" trad op.

MatrixKozijn Project Services 3.0.20169 Beta SP4

Verbeteringen

• Matrix.MxProject.WorkStation.Web: In het inlog dialoog voor een Werkplek kunnen de Werknemer en de Werkplek ook ingevoerd worden door het scannen van een barcode.
    Werknemer ondersteund de barcodes die ook gebruikt worden in de tijdregistratie.
    Werkplek ondersteund een barcode met de omschrijving van de werkplek.
  • Matrix.MxProject.WorkStation.Web: In het hoofdscherm zijn bij de werkplek informatie knoppen toegevoegd om direct in te loggen op een werkplek of alle werknemer uit te loggen.
    Ook wordt er getoond hoeveel werknemer op de werkplek zijn ingelogd.
  • Matrix.MxProject.WorkStation.Web: Wanneer er voor een artikel meerdere documenten zijn dan wordt er een knop getoond in de tabel met artikelen waarmee alle documenten getoond kunnen worden.
    Op deze manier worden niet meerdere documenten meer getoond in de tabel waardoor deze minder pelk inneemt.

Oplossingen

• Matrix.Drive.Server: Meerdere via logs aangemelde problemen zijn opgelost.
  • Matrix.MxProject.WorkStation.Web: Bij het kiezen van een nieuwe Bok werd deze niet meer direct als actief gemarkeerd in de MES website.

MatrixKozijn Project Services 3.0.20120 Beta SP4

MatrixKozijn Project Services 3.0.20115 Beta SP4

Oplossingen

• Matrix.Drive.Server: De standaardmappen werden dubbel aangemaakt in Matrix.Drive.

MatrixKozijn Project Services 3.0.20113 Beta SP4

Oplossingen

• Matrix.Drive.Server: Bij het overnemen van gebruikers uit SQL Severs naar MatrixDrive worden niet alle systeemgebruikers meer overgenomen.

MatrixKozijn Project Services 3.0.20111 Beta SP4

Oplossingen

• Matrix.Drive.Server: Bij de conversie van documentenbeheer naar Matrix.Drive werd voor bestanden incorrect het attribuut "Alleen Lezen" ingesteld.
    Dit zorgde voor problemen bij het vrijgeven van bestanden.
    De conversie is aangepast zodat de attributen van de gebruiker waaronder de service draait worden gebruikt.

MatrixKozijn Project Services 3.0.20109 Beta SP4

Oplossingen

• Matrix.Drive.Server: Bij het opslaan van een bestand kon de fout "System.Net.WebException with status 409 (Conflict)." optreden.

MatrixKozijn Project Services 3.0.20101 Beta SP4

Verbeteringen

• Matrix.MxProject.WorkStation.Web: Bij de leveringen in de MES website worden bij de Bokken de gewichten en totaalgewicht van de bok weergegeven.

Oplossingen

• Matrix.MxProject.WorkStation.Web: In de configuratie tool werd het adres van de Matrix.MxProject.WorkStation.Service niet correct opgeslagen voor Workstation Website
  • MatrixProject.Web: In de urenregistratie invoer worden Opdrachten, Deelopdrachten en Fasen die afgesloten zijn niet meer getoond in de opzoeklijsten.

MatrixKozijn Project Services 3.0.20052 Beta SP4

Verbeteringen

• Database Beheer: In de database beheer applicatie is een opdracht toegevoegd waarmee beheer op de database gedaan kan worden om de performance te verbeteren.
    De indexes in de database kunnen gereorganiseerd worden en de database bestanden kunnen gecomprimeerd worden.
  • Database Beheer: Bij het backuppen van een database wordt voortaan standaard de datum aan het backupbestand toegevoegd zodat een nieuwe backup per dag wordt gemaakt.
  • Matrix.WebKozijn.Project.Sync.Service: De Matrix.WebKozijn.Project.Sync.Service is toegevoegd aan de setup.

Oplossingen

• Matrix.WebKozijn.Project.Sync.Service: De WebKozijn syncservice is aangepast zodat de Bedrijfsnaam wordt gebruikt i.p.v. Gebruikersnaam voor het synchroniseren van de ORganisatie/Klant.

MatrixKozijn Project Services 3.0.19964 Beta SP4

MatrixKozijn Project Services 3.0.19947 Beta SP4

Verbeteringen

• Algemeen: De conversie van Documentenbeheer (2.4) naar MatrixDrive (3.0) is aangepast. De conversie wordt grotendeels door de Matris.Drive service uitgevoerd.
    Voor het lokaal kopiëren van bestanden kan een lokaal pad opgegeven worden.
    HEt aantal bestanden dat tegelijk gekopieerd wordt kan ingesteld worden.

MatrixKozijn Project Services 3.0.19939 Beta SP4

Verbeteringen

• MatrixProject Service: Bij de instellingen voor de standaard export voor facturen voor een debiteur kan nu ook "Geen export EDI"ingesteld worden.
    Bij het versturen van een Verkoopfactuur via e-mail via de MatrixProject Service wordt dan geen EDI bericht toegevoegd aan de e-mail.

MatrixKozijn Project Services 3.0.19934 Beta SP4

Oplossingen

• Matrix.MxProject.WorkStation.Service: Er zijn diverse problemen opgelost die konden optreden tijdens het verwerken van barcodes/RFID's. Hierdoor is het verwerken stabieler geworden en worden tijdelijke bestanden correct opgeruimd na het verwerken.

MatrixKozijn Project Services 3.0.19910 Beta SP4

Oplossingen

• Algemeen: Door de wijzigingen in het ophalen van het aantal deuren en ramen in een voorgaande versie was de performance voor het ophalen van Fases en Merken zeer slecht.
    De manier van het ophalen is nu gewijzigd waardoor de performance weer verbeterd is.

MatrixKozijn Project Services 3.0.19907 Beta SP4

Verbeteringen

• Algemeen: In de Configuratie Tool zijn er knoppen toegevoegd om direct de standaard poort voor de service in te stellen.

Oplossingen

• Database Beheer: Het aanmaken de Technische rapportage werkte niet in de Database beheer Applicatie.
  • Matrix.MxProject.WorkStation.Web: Na de laatste aanpassingen in de MES website werkte de knop om naar de bovenkant van de website te gaan niet meer correct.

MatrixKozijn Project Services 3.0.19893 Beta SP4

MatrixKozijn Project Services 3.0.19876 Beta SP4

Verbeteringen

• Matrix.MxProject.WorkStation.Web: De MES website maakt gebruik van nieuwere plugins en andere methodes voor het schalen van elementen.
    Hierdoor worden de dialogen beter weergegeven waardoor meer gegevens passen en de OK en Annuleer knoppen altijd op het scherm passen.
    Ook alle tabellen worden beter weergegeven en beter verschaald.

Oplossingen

• Database Beheer: Bij de upgrade naar database revisie 3.0.4.0 kon er een fout optreden.Bij de upgrade naar database revisie 3.0.4.0 kon er een fout optreden.
  • Matrix.MxProject.WorkStation.Web: In de MES website wordt het downloaden van documenten i.p.v. openen in een gelimiteerde website (Safari in Kiosk model) nu correct afgehandeld.

Download document:
    <a href="/api/DownloadFile?id=5fd2361b3f4c4959c89113f5&amp;workstation_id=fabb9b0f-811c-41f7-8d22-b19f40855e21" download="">20200706_0027.pdf</a>

Open document:
    <a href="/api/DownloadFile?id=5fd2361b3f4c4959c89113f5&amp;workstation_id=42767301-3def-493a-9465-27fd43a4b751" target="pdf-frame" rel="noopener noreferrer">20200706_0027.pdf</a>

MatrixKozijn Project Services 3.0.19857 Beta SP4

Verbeteringen

• Matrix.MxProject.WorkStation.Web: Er kunnen niet meer merken toegevoegd worden aan een levering dan er merken aan de fase zijn toegekend.
  • Matrix.MxProject.WorkStation.Web: Opdrachten, Fases en merken die geselecteerd worden per werkplek gefilterd op de ingestelde filter voor Productiestatus.
  • MatrixProject.Web: Bij de urenregistraties in de MatrixProject website kan voortaan een gebruikersopmerking worden ingevoerd.

Oplossingen

• Matrix.MxProject.WorkStation.Web: In de MES website wordt de sorteervolgorde en/of het interne merk id weergegeven bij de voorbeeldweergave van het merk.