MatrixKozijn Project 2.4 SP2

MatrixKozijn Project 2.4.16913 Beta SP2

Verbeteringen

• InkoopOrders: Er is binnen het overzicht van een Inkooporder een opdracht toegevoegd om de eigenschappen van de bestelregels en samengevoegde bestelregels bij te werken met de eigenschappen uit de productentabel. De volgende eigenschappen worden bijgewerkt: Bestelnummer, Omschrijving en GTIN.

Oplossingen

• Algemeen: Wanneer een nieuwe klant is aangemaakt kunnen er fouten optreden indien direct een Opdracht, Aanvraag, Offerte, Factuur, Etc. aan de klant wordt toegevoegd.
  • Projecten: In het zoekscherm Leveringen kon een Levering niet verwijderd worden.
  • Import: Bij het importeren van een EDI Orderbevestiging (SALES005) werden de bijlages nooit opgeslagen in het documentenbeheer.

MatrixKozijn Project 2.4.16889 Beta SP2

Verbeteringen

• Projecten: Vanuit een overzicht van een Aanvraag kunnen ook de nacalculaties bekeken worden over de gekoppelde Opdrachten. Voor een correcte werking is het nodig dat de Opdracht aan de Aanvraag gekoppeld is. dit wordt normaal automatisch gedaan bij het gebruik van de wizards (Offerte maken, Offerte accepteren tot Opdracht).
  • Import: In het SALES005 Ordebevestiging bericht wordt nu ook attachments ondersteund.
     <Attachment>
        <AttachedData>JVBERi0xLjMKJ................4NzcKJSVFT0YK</AttachedData>
        <Type>OTA</Type>
        <FileType>pdf</FileType>
        <FileName>200116-090809-185-WPO-DB-VANDEVIN.pdf</FileName>
      </Attachment>

Oplossingen

• Import: In de import SALES005 Ordebevestiging bij meerdere bestanden werden bestanden met foutieve syntax niet overgeslagen in de wizard.
  • Import: In de import SALES005 Ordebevestiging bij meerdere bestanden werd de selectie van te importeren bestanden niet correct gebruikt in de wizard.

MatrixKozijn Project 2.4.16875 Beta SP2

Verbeteringen

• InkoopOrders: In de wizard "E-mail Inkooporder" worden fouten en waarschuwingen van de EDi export getoond. Het versturen kan worden afgebroken.
  • Import: In de Import EDI Inkoopfacturen kan in de tweede stap van de wizard nu ook een te importeren bestand uit de lijst met inkoopfacturen verwijderd worden.

MatrixKozijn Project 2.4.16863 Beta SP2

Verbeteringen

• CNC: Uit de CNC resultaten van MatrixKozijn Kunststof 3.0 (minimaal Sp8 build 6202) worden voor de sponningen de volgende gegevens geïmporteerd: Vak, Draaitype, Draairichting. Deze gegevens kunnen gebruikt worden om de voorkeursschroefzijde voor staalschroeven te bepalen.

MatrixKozijn Project 2.4.16857 Beta SP2

Verbeteringen

• Algemeen: In lijsten met de mogelijkheid om alle rijen te selecteren door een selectie kolom (Artikel wizard, Import EDI) werd bij de selectie/deselectie van alle rijen geen rekening gehouden met gefilterde gegevens.
  • Import: In de import EDI orderbevestiging het gebruikt voor de referentie van de leverancier het element geen waarde bevat.

MatrixKozijn Project 2.4.16846 Beta SP2

Verbeteringen

• Import: In de wizard import EDI orderbevestiging wordt de referentie van de leverancier getoond uit het EDI bericht.
  • UrenRegistratie: Het dialoog voor verwerken Tijdregistraties is aangepast. Het log van de voortgang wordt direct in het dialoog getoond in een lijstweergave.

Oplossingen

• Import: In de import EDI orderbevestiging werd het verkeerde element uit het EDI bericht () gebruikt voor de referentie van de leverancier. Dit is aangepast naar het juiste element ().

MatrixKozijn Project 2.4.16838 Beta SP2

Oplossingen

• Uitwisseling MatrixKozijn Calculatie: Het afronden van percentages kon fout gaan bij het verwerken van de calculatieresultaten.
  • Uitwisseling MatrixKozijn Calculatie: Overlengte door optimalisatie vanuit MatrixKzoijn Kunststof werden niet goed verwerkt: Verstijvingen werden niet meegenomen. Handelslengte 6,5 meter werd afgerond naar 6 meter.

MatrixKozijn Project 2.4.16837 Beta SP2

Verbeteringen

• Algemeen: De meldingen over het niet kunnen inloggen op de SQL Server zijn verbeterd en worden in de ingestelde taal van MatrixProject getoond.
  • Projecten: Er is binnen een Levering een opdracht toegevoegd om de gegevens van een bestaande fase overnemen. De volgende gegevens worden overgenomen uit de geselecteerde fase: afleveradres, levermethode, afleverpersoon en leverdatum.
  • Import: Wanneer in de import EDI facturen een crediteur niet wordt gevonden op Naam dan wordt ook geprobeerd de crediteur te zoeken op Naam extra.

Oplossingen

• Projecten: Wanneer een nieuwe klant is aangemaakt kunnen er fouten optreden indien direct een Opdracht, aanvraag of Offerte aan de klant wordt toegevoegd.
  • Export: De export EDI SALES005 Roval werkte soms niet correct.

MatrixKozijn Project 2.4.16817 Release SP2

Verbeteringen

• Productentabel: Bij Kunststof kozijnprofielen wordt er gecontroleerd of het profiel artikelen bevat. Indien er geen artikelen zijn toegekend aan het profiel wordt er een fout getoond en kan het profiel niet opgeslagen worden.

Oplossingen

• Productentabel: Kunststof kozijnprofielen kunnen een code van 25 tekens hebben. De database stond het opslaan van slechts 10 tekens toe waardoor een fout kon optreden.

MatrixKozijn Project 2.4.16814 Release candidate SP2

Verbeteringen

• Projecten: Het lint van het overzicht van een Opdracht is aangepast. Beschrijvingen werknemers en contactpersonen zijn nu gelijk en uniform.
  • Projecten: In de lijstweergaven en zoekschermen voor Opdrachten, Leveringen en Fases wordt voor het adres de straat+huisnr, postcode, plaats en land getoond.
  • Import: Bij het importeren van een EDI orderbevestiging wordt de status van de Inkooporder aangepast naar "Bevestigd".
  • Import: In de wizard importeren van een EDI orderbevestiging zijn de kolommen toegevoegd voor Bevestigde leverdatum en Totaal bedrag.

Oplossingen

• Export: De waardes in de kolommen export "Urenregistratie BouwVision" zijn op verzoek van de gebruiker nogmaals aan gepast.
  • Import: Bij het importeren van een EDI orderbevestiging werd de "Orderbevestiging leverdatum" niet geïmporteerd.
  • Import: In de wizard importeren van een EDI orderbevestiging zijn de kolommen voor de Inkooporders herzien. Het is nu mogelijk te sorteren op de waardes en kolommen die niet bewerkt kunnen worden zijn hiervoor geblokkeerd.

MatrixKozijn Project 2.4.16799 Release candidate SP2

Verbeteringen

• Projecten: Vanuit een overzicht van een opdracht kan direct een e-mail gestuurd worden naar de Uitvoerder, Projectmanager of Verkoper van de opdracht.
  • Inkoopfacturen: In het zoekscherm voor Inkoopfacturen zijn kolommen toegevoegd die de gerelateerde Inkooporder, Opdracht en Fase tonen.
  • Import: In de wizards voor het importeren van meerdere EDI bestanden kunnen alle bestanden geselecteerd en gedeselecteerd worden.

Oplossingen

• Export: In de export "Urenregistratie BouwVision" zijn de volgorde van de kolommen gewijzigd.
  • Export: In de export EDI Ketenstandaard order voor Roval is de sortering aangepast van lang naar kort per profiel.
  • Import: Het importeren van meerdere EDI bestanden werkte niet goed wanneer er in de wizard vooruit en weer terug werd gegaan.

MatrixKozijn Project 2.4.16777 Beta SP2

Oplossingen

• Export: In de wizard E-mail Inkooporder werd de bestandnaam niet correct opgebouwd indien deze punten bevatte.
  • CNC: Bevat aanpassingen voor het corrigeren van speciale tekens in CNC.

MatrixKozijn Project 2.4.16764 Beta SP2

Oplossingen

• Algemeen: Het e-mailen via de wizards is aangepast. Naar Outlook wordt alleen nog het e-mail adres doorgestuurd en neit meer de volledige naam.
  • Projecten: In de fase Analyse trad de fout "System.Data.SqlClient.SqlException (0x80131904): The data types uniqueidentifier and nvarchar are incompatible in the add operator" op.
  • Projecten: De totalen (Prijs, Gewicht, etc) van een Fase werden niet correct brekend. Er werd altijd het totale aantal van het Merk gebruikt en niet het aan de fase toegekende aantal.

MatrixKozijn Project 2.4.16753 Beta SP2

Oplossingen

• Algemeen: De meldingen bij het verwijderen van een artikel dat deze al gebruikt wordt in een calculatie of Inkooporder bevatten nu de omschrijving/nummer van de calculatie of inkooporder.
  • Algemeen: Bij het versturen van een e-mail via Outlook wordt de MAPI sessie herbruikt en niet meer opnieuw gecreëerd. Dit voorkomt waarschijnlijk fouten bij het versturen van e-mail.
  • InkoopOrders: In de wizard "Inkoop ongedaan maken" werden de merken niet juist geselecteerd om te verwijderen uit de Inkooporder.
  • InkoopOrders: Bij het e-mailen van een inkooporder kon een fout optreden indien er geen rapporten voor de leverancier zijn opgegeven.
  • InkoopOrders: Het herstellen van de selectie in de boomweergave bij het bestellen van artikelen werkte niet altijd correct.
  • Planning: Wanneer bij het verschuiven van planning de Leverdatum, Startdatum of Einddatum werd aangepast dan was deze aanpassing niet direct in de tabel zichtbaar.
  • Export: De standaard bestandsnaam voor exports werd niet correct opgebouwd indien er in zoeknamen of externe referentei punten voorkwamen.

MatrixKozijn Project 2.4.16711 Beta SP2

Oplossingen

• Algemeen: Wanneer er in een scherm een fout optrad kon dit scherm nooit meer gesloten worden.
  • Planning: Bij het aanmaken van rapporten vanuit de details van de planning per periode trad een fout op.
  • Rapporten: Bij het toevoegen van een rapport kon een fout optreden.
  • Uitwisseling MatrixKozijn Calculatie: Bij het bewerken van een MatrixKozijn calculatie kon het voorkomen dat de opdrachten in het ribbon niet meer ingeschakeld werden.
  • Uitwisseling MatrixKozijn Calculatie: Wanneer in een adres van een calculatie een bijzonder teken (bijvoorbeeld: ö) voorkwam dan trad bij het bewerken in MatrixKozijn de fout "After parsing a value an unexpected character was encountered" op

MatrixKozijn Project 2.4.16693 Beta SP2

Oplossingen

• Productentabel: Er konden fouten optreden bij het gebruik van de productentabel door de nieuwe implementatie van gerelateerde gebeurtenissen.

MatrixKozijn Project 2.4.16680 Beta SP2

Verbeteringen

• Algemeen: Vanuit diverse zoekschermen (Aanvragen, Offertes, Opdrachten, Fases, Leveringen, Facturen, Inkooporders) kunnen direct gerelateerde Gebeurtenissen aangemaakt worden.
  • Algemeen: Het filteren via de auto filter rij wordt pas uitgevoerd bij het verlaten van de cel met het filter of wanneer op ENTEr wordt gedrukt. Dit verbeterd de performance. Voorheen werd er bij het invoeren van elk teken opnieuw gefilterd.
  • Algemeen: Devepress is geupdate naar 19.1.9. Hierme is de fout verholpen dat de Voorwaardelijke opmaak niet correct wordt getoond in zoekschermen.
  • Algemeen: De gegevensanalyse schermen zijn verbeterd. Gegevensanalyse heeft nu een userinterface voor het aanpassen van de draaitabel die gelijk is aan Microsoft Excel.
  • Projecten: Aan de labels voor merken zijn de volgende samenvoegvelden toegevoegd: OrderRegelHoogte: de hoogte van het mer in mm OrderRegelBreedte: de breedte van het mer in mm
  • Projecten: In de web preview van een Opdracht worden de mobiele nummers van de Projectleider, Uitvoerder en Inkoper weergegeven.
  • Projecten: In het sjabloon voor een fase kan een Afdeling en het aantal te plannen uren opgegeven worden. De te plannen uren worden dan direct toegepast op de (nieuwe) fase.
  • InkoopOrders: Aan de status van een inkooporder is de status "Gedeeltelijk geleverd" toegevoegd. Wanner de binnenkomst gedeeltel?k wordt binnengemeld dan wordt de gebruiker gevraagd of hij de status van de IOnkooporder wil aanpassen naar "Gedeeltelijk geleverd".
  • InkoopOrders: Aan een Inkooporder kan opgemaakte tekst toegevoegd worden die gebruikt kan worden in de rapporten.
  • Planning: Het verschuiven van geplande uren is aangepast. Er kan een begin- en einddatum opgegeven worden voor de verschuiving. De verschuiving wordt berekend uit deze data. Wanneer één fase is geselecteerd kan de leverdatum gekopieerd worden naar de data om te verschuiven. De uren kunnen automatisch opnieuw gepland worden via de leverdatum (voorwaarts of achterwaarts).
  • Verkoopfacturen: In het zoekscherm voor Verkoopfacturen zijn kolommen toegevoegd voor de gerelateerde Opdracht en Deelopdracht. Dit werkt op gelijke wijze als het zoekscherm Inkooporders.
  • Verkoopfacturen: Voor verkoopfactuurregels kan een sjabloon aangemaakt worden waarmee de Omschrijving, BTW, Grootboekrekening en Eenheid ingesteld kan worden. Het sjabloon kan ingesteld worden als standaard waardoor dit op elke Verkoopfactuurregel wordt toegepast.
  • Inkoopfacturen: Voor Inkoopfactuurregels kan een sjabloon aangemaakt worden waarmee de Omschrijving, BTW, Grootboekrekening, Kostensoort, Kostenplaats en Eenheid ingesteld kan worden. Het sjabloon kan ingesteld worden als standaard waardoor dit op elke Inkoopfactuurregel wordt toegepast.
  • Rapporten: In de Globale planning worden rapporten van het type Fases en Inkooporders weergegeven. Op het rapport worden automatisch de Fases en Inkooporders in de geplande Fases getoond.
  • Rapporten: In de rapporten is het mogelijk om gerelateerde gebeurtenissen te benaderen voor elk type object via de collectie RelatedEvents.
  • Rapporten: In de Rapporten in de weergave Rapporten binnen de Globale planning worden op de rapporten alleen de gegevens die zichtbaar zijn in de planning getoond. Wanneer er dus is gefilterd in de planning komt deze filtering ook terug in de rapporten.
  • Rapporten: In de Fase Analyse worden rapporten van het type Inkooporders weergegeven. Op het rapport worden automatisch de Inkooporders van de Fases in de analyse getoond.
  • Rapporten: Er kunnen rapporten aangemaakt worden voor een merk en een combinatie van een merk en fase.
  • Export: Voor de export EDI (kentenstandaard) Verkoopfacturen is de mogelijkheid toegevoegd om de export direct te versturen naar een webservice. Hiervoor dienen instellingen gedaan te worden bij de debiteur van de factuur. Deze instellingen zijn ook aangepast
  • Import: In de import EDI Ketenstandaard in de bouw kunnen ingevoegde bestanden (PDF) in het EDI bericht geopend worden vanuit de wizard import.
  • Import: Wanneer bij het importen van meerder EDI bestanden een bestand niet correct is wordt de import niet meer afgebroken, maar wordt de fout gerapporteerd in de lijst met te importeren bestanden.
  • Import: Tijdens het importeren van een EDI Inkoopfactuur wordt er gecontroleerd of de crediteur van de factuur en de gekoppelde inkooporder gelijk is. Indien deze niet gelijk zijn dan wordt de gebruiker gewaarschuwd.

Oplossingen

• Algemeen: Bij het e-mailen vanuit een Opdracht werd de geadresseerde niet correct ingesteld.
  • Verkoopfacturen: Bij de Verkoopfacturen konden geen Eigenschappen opgegeven worden.
  • Inkoopfacturen: Bij de Inkoopfacturen konden geen Eigenschappen opgegeven worden.
  • Export: In de exports van journaalposten voor Inkoop en Verkoop voor SnelStart werden de regels voor omzet en BTW niet correct geëxporteerd.
  • Export: De export Uren voor BouwVision is aangepast zodat een "," wordt gebruikt als decimaalscheidingsketen.
  • Import: In de import van EDI facturen kon een fout optreden waardoor de import onderbroken werd.
  • Productentabel: De SearchLookup voor Werkplek werkte niet meer in tabellen met artikelen.
  • Productentabel: Voor MatrixKzoijn Kunststof Adapter profielen werd de vorm voor nieuwe profielen niet correct opgeslagen. Bestaande profielen in de database worden gecorrigeerd wanneer de revisie naar 2.4.2.0 wordt doorgevoerd.