Locaties

Dit artikel beschrijft de locaties waar bestanden die door MatrixProject gebruikt worden zijn opgeslagen.

Applicatie

De locaties van programma bestanden voor de MatrixKozijn/MatrixMetaal versie van MatrixProject en de Productentabel applicatie.

• %programfiles(x86)%\Matrix\MatrixProject
    MatrixProject Client
  • %programfiles(x86)%\Matrix\MatrixProject PT
    MatrixProject Productentabel

Gegevens

De locaties waar gegevens van MatrixProject worden opgeslagen.

CommonAppData

De gegevens die door gebruikers aangepast kunnen worden, worden opgeslagen in een speciale folder binnen CommonAppData:
%ProgramData%\Matrix Software\MatrixProject

Locaties binnen CommonAppData:

• %ProgramData%\Matrix Software\MatrixProject\Email_Templates
    Email templates gebruikt in de e-mail wizard.
  • %ProgramData%\Matrix Software\MatrixProject\Exports
    Export definities voor export boekingen en export algemeen.
  • %ProgramData%\Matrix Software\MatrixProject\MxScript
    Documenten scripts voor MsOffice sjablonen.
  • %ProgramData%\Matrix Software\MatrixProject\PTBitmaps
    Bitmaps gebruikt door de Productentabel.
  • %ProgramData%\Matrix Software\MatrixProject\Reports
    Rapporten gebruikt binnen Matrixproject.

Programma map

Binnen de programma map (de map waarin MatrixProject is geïnstalleerd,dus daar waar de executable staat) bevinden zich enkele mappen met gegevens:

• CSS
    Sylesheets gebruikt in de html weergave.
  • DataModel\Create
    Scripts die worden gebruikt bij het aanmaken van een nieuwe database.
  • DataModel\DBTemplates
    Template databases die gebruikt kunnen worden bij het aanmaken van een nieuwe database.
  • DataModel\Upgrade
    Scripts voor het upgraden van een bestaande database naar een nieuwe versie.
  • DBScripts
    Enkele scripts die gebruikt kunnen worden om beheer op een database uit te voeren (bijvoorbeeld het vrijgeven van alle bestanden in documentenbeheer).
  • Documents
    Voorbeeld documentsjablonen die gebuikt kunnen worden in MatrixProject.
  • MxM
    Template projecten voor het aanmaken van nieuwe MatrixMetaal Calculatie projecten.

MatrixKozijn DXF blocks

De locatie voor de DXF Block die worden gebruikt in de productentabel van MatrixKozijn wordt opgehaald uit de geïnstalleerde versie van MatrixKozijn.

De onderstaande volgorde wordt aangehouden:

• Ingestelde DXF locatie MatrixKozijn Hout 4.0
  • Ingestelde DXF locatie MatrixKozijn Kunststof 4.0
  • Ingestelde DXF locatie MatrixKozijn Hout 3.5
  • Ingestelde DXF locatie MatrixKozijn Kunststof 3.0
  • %ProgramData%\Matrix Software\MatrixProject\PTDXF

Gebruikers instellingen

De locaties waar instellingen van gebruikers van MatrixProject worden opgeslagen:
%appdata%\Matrix Software

Elke van de onderstaande mappen bevat een map voor elke versie (2.3, 2.4) van MatrixProject:

• %appdata%\Matrix Software\Connections
    Inloggegevens voor de database (deze worden ook gebruikt door MatrixKozijn en MatrixMetaal).
    De inlog voor de database wordt in de bestand versleuteld opgeslagen.
  • %appdata%\Matrix Software\DB Management Tool
    Instellingen van de Beheer applicatie.
  • %appdata%\Matrix Software\MatrixKozijn Project
    Instellingen van de MatrixKozijn Project client applicatie.
  • %appdata%\Matrix Software\MatrixMetaal Project
    Instellingen van de MatrixMetaal Project client applicatie.
  • %appdata%\Matrix Software\MatrixKozijn ProductTable
    Instellingen van de MatrixKozijn Productentabel applicatie
  • %appdata%\Matrix Software\MatrixMetaal ProductTable
    Instellingen van de MatrixMetaal Productentabel applicatie.
  • %appdata%\Matrix Software\Spelling
    Bevat het Woordenboek van gebruiker voor de spellingscontrole: user.dic

Door het verwijderen van een map kun je alle instellingen wissen:

Verwijder alle database instellingen voor MatrixProject 4.0:

rd /s /q "%appdata%\Matrix Software\Connections\4.0"

Verwijder alle instellingen voor de MatrixProject 4.0 client applicatie:

rd /s /q "%appdata%\Matrix Software\MatrixKozijn Project\4.0"

Verwijder alleen het bestand User.xml om alleen de instellingen van de gebruiker te wissen en niet alle weergaves.

Log bestanden

De locaties waar logbestanden en andere bestanden van MatrixProject worden opgeslagen:
%localappdata%\Matrix Software

• %localappdata%\Matrix Software\MatrixMetaal PriceUpdates
    Prijsaanpassingsbestanden van MatrixMetal Productentabel.
  • %localappdata%\Matrix Software\MatrixKozijn Project
    Mappen met logbestanden van de MatrixKozijn Project client applicatie.
  • %localappdata%\Matrix Software\MatrixMetaal Project
    Mappen met logbestanden van de MatrixMetaal Project client applicatie.

Configuratie bestanden

Van toepassing op MatrixProject 4.0 Service pack 5 en nieuwer.

De standaard instellingen kun je aanpassen door de config files te bewerken.
De config files hebben dezelfde naam als de executable van de applicatie met daarachter ".json". Bijvoorbeeld voor de productentabel applicatie het bestand Matrix.MxProject.PTTool.exe.json.

De makkelijkste manier om dit te doen is door gebruik te maken van de Configuratie Tool (zie ook: Configuratie MatrixKozijn Project 4.0 Client of Configuratie MatrixMetaal Project 4.0 Client).

Voorbeelden Database connecties in de configuratiebestanden

Indien je de configuratie aanpast direct in het json bestand zonder gebruik te maken van de Configuratie tool dan zijn hier enkele voorbeelden hoes de database connectie kan worden ignesteld.

Login zonder password met user: ADMIN

{
    "MxPDBConnection": "Data Source=127.0.0.1\MATRIX;Initial Catalog=MatrixKozijn;User ID=ADMIN;Autologin=true;",
    .....
}

Login zonder password met user: ADMIN en wachtwoord: password

{
    "MxPDBConnection": "Data Source=127.0.0.1\MATRIX;Initial Catalog=MatrixKozijn;User ID=ADMIN;Password=password;Autologin=true;,
    .....
}

Login met Windows user

{
    "Data Source=127.0.0.1\MATRIX;Initial Catalog=MatrixKozijn;Integrated Security=true;Autologin=true;",
    .....
}

Als de applicatie al een keer is gestart dan zijn er al instellingen opgeslagen en wordt de standaard niet overgenomen. Je kunt de instellingen weer wissen door inhoud van de map "%appdata%\Matrix Software\Connections\4.0" te wissen.