Opstarten

Volg onderstaande instructies om schermen (tabbladen) automatisch op te laten starten bij het starten van MatrixProject.

Back-stage - Instellingen - Opstarten
  1. Ga naar het back-stage menu, klik hiervoor op het lijsticoon naast Algemeen in het lint.
  2. Klik op Instellingen.
  3. Klik op Opstarten.
  4. Klik op Nieuw om een nieuw opstartscherm toe te voegen. Dit kan ook direct een aantal keren afhankelijk van hoeveel schermen gewenst zijn.
  5. Klik op het pijltje aan de rechterkant van de regel om het pull-down menu van de schermen te openen.
  6. Kies na het openen van het pull-down menu het gewenste scherm.
  7.  Vink 'Laden inhoud' aan wanneer u wenst dat de data bij het opstarten direct opgehaald wordt. Dit kan de laadtijd verlengen bij grotere datasets
  8. Kies voor een gefocust scherm die als eerste moet worden getoond.

De knop Verwijderen spreekt voor zich, selecteer een regel en klik hierop om deze te verwijderen.

Met Omhoog en Omlaag kan de volgorde van de te openen schermen worden bepaald (de eerste regel is het eerste tabblad, en zo verder).

De bewerkingen hoeven niet opgeslagen te worden en moeten per werkstation worden uitgevoerd. De opgeslagen opstartconfiguratie kan met de knoppen Export worden opgeslagen, en Import worden opgehaald. Dit gebeurt via Windows Verkenner.