Login Protocol

In de login naar de SQL Server in MatrixProject kan het te gebruiken protocol geforceerd worden.

Indien altijd een verbinding via TCP/IP opgebouwd dient te worden, geef dan voor de servernaam het protocol op:

TCP:hostname_or_IP\instance

Indien ook via een bepaalde poort verbonden dient te worden, geef deze dan na een comma achter de servernaam:

TCP:hostname_or_IP,port\instance

Zie ook "Troubleshoot connecting to the SQL Server Database Engine":
https://docs.microsoft.com/en-us/sql/database-engine/configure-windows/troubleshoot-connecting-to-the-sql-server-database-engine?view=sql-server-ver15