Objecteigenschappen

Met de "Object browser" kunnen objecten en eigenschappen worden gewijzigd, toegevoegd of verwijderd.

• Voor het wijzigen van invoergegevens zoals coördinaten van het gebied, polylijn of puntobject en variabelen behorende bij de hoofdintems. Selecteer de hoofditem Geometrie, Elastische bedding, ondersteuningen, of lasten in de linker menustructuur, aan de rechterzijde verschijnen nu de toegekende eigenschappen behorende bij het hoofditem.
  • Handmatige invoer gebied: Selecteer links in de boom een hoofditem. Definieer aan de rechterzijde de gebiedseigenschappen in de regel gekenmerkt door. Er wordt automatisch een gebiedsnummering aan toegekend en de een nieuw gebied wordt links in de boom toegevoegd. Selecteer vervolgens links in de boom het nieuwe gebied en voer de gewenste coördinaten in.
  • Selecteer het te verwijderen gebied in menuboom aan de linker zijde. Klik rechtermuisknop en selecteer ‘Verwijder’.

Geometrie

Plate definition: structure

Label

Verwijst naar een gedefinieerd Gebied bv. P1(C20/25[0.200]-1)

Materiaal

Keuze uit de (standaard) materialenbibliotheek

Dikte

Materiaaldikte [m]

E-mod

Elasticiteitsmodulus van het toegepaste materiaal [kN/m2]. Standaard wordt deze waarde ontleend aan de materialenbibliotheek, maar kan handmatig worden aangepast

Poisson

Poissoncoëfficiënt

Dichtheid

[kN/m3]

Uitzetting

Lineaire uitzettingscoëfficiënt [K-1]

Plate definition: structure (plate)

Vertex

Knoopnummering

X

X-coördinaat [m]

Y

Y-coördinaat [m]

Elastische ondersteuning

Plate definition: elastic foundation

Label

Verwijst naar een gedefinieerd gebied bv. E1(Gebied-9)

Cz

Beddingsconstante [kN/m2]

Plate definition: elastic foundation (region)

Vertex

Knoopnummering

X

X-coördinaat [m]

Y

Y-coördinaat [m]

Opleggingen

Plate definition:supports

Label

Verwijst naar een gedefinieerd gebied/polylijn/punt bv. O12(Polylijn-6)

Gesloten

Gesloten gebied, gesloten polylijn

Type

Grijpt de oplegging aan op een punt, gebied of polylijn

Z

Oplegging in de richting van de Z-as, ‘vast’ of 0.00 (vrij)

Xr

Oplegging momentvast/-vrij (0.00) om de X-as

Yr

Oplegging momentvast/-vrij (0.00) om de Y-as

Supports by polyline Supports by closed polyline Supports by closed area

Polylijn                    Gesloten polylijn                   Gesloten gebied

Plate definition: supports (polyline)

Vertex

Knoopnummering

X

X-coördinaat [m]

Y

Y-coördinaat [m]

Lasten

Plate definition: loads

Label

Verwijst naar een gedefinieerd gebied/polylijn/punt bv. LD1(Punt-7)

Gesloten

Gesloten gebied, gesloten polylijn

Type

Grijpt de belasting aan op een punt, gebied of polylijn

Type

p, q, qG, qT, N, u

p - vlakbelasting [kN/m2]

q - lijn- of gebiedslast [kN/m of kN/m2]

qG - eigengewicht, factor=1

qT - temperatuurlast [˚C]

N - puntlast [kN]

U - opgelegde verplaatsing [m]

Beginwaarde

[kN/m, kN/m2 kN, kNm, ˚C, m]

Eindwaarde

[kN/m, kN/m2 kN, kNm, ˚C, m]

Richting

Richting van de kracht Z, Xr, Yr

Loads by polyline   Loads by closed polyline     Loads by closed area

Polylijn                         Gesloten polylijn                   Gesloten gebied

Plate definition: loads (polyline)

Vertex

Knoopnummering

X

X-coördinaat [m]

Y

Y-coördinaat [m]

Beginwaarde lastwaarde [kN/m, kN/m2, kN, kNm]